Nieuws

Gebied rond Amersfoortsestraatweg Bussum is volop in ontwikkeling

Gebied rond Amersfoortsestraatweg is volop in ontwikkeling.


BUSSUM – Vastgoedontwikkelaars Van Wanrooij en Boelens de Gruyter hebben een kantoorpand met ondergronds datacenter aangekocht aan de Amersfoortsestraatweg 81-85 in Bussum. Het gebouw ligt op een strategische locatie aan de A1.

Het kantoorpand telt drie verdiepingen met op eigen terrein 82 parkeerplaatsen. Onder het gebouw zit een bunker die voorheen door KPN als datacenter gebruikt werd. In totaal heeft het gebouw een vloeroppervlak van ruim 7000 m².

Volop in ontwikkeling

Het gebied rondom het gebouw is volop in ontwikkeling. De gemeenten Gooise Meren, Hilversum en Laren zijn bezig met een stedenbouwkundig plan voor de ontwikkeling van het gemengd woon- en werkgebied Crailo. Boelens de Gruyter en Van Wanrooij gaan in lijn met de omgeving de locatie aan de Amersfoortsestraatweg herontwikkelen. De bestemmings- mogelijkheden worden nog onderzocht in samenspraak met de gemeente en het projectbureau Crailo.

“Bussum is een aantrekkelijke gemeente aan de rand van het Gooi en een schakel naar Amsterdamâ€, aldus directeur Maarten de Gruyter Van Boelens de Gruyter. “De Amersfoortsestraatweg 81-85 is een pand met veel mogelijkheden, we zijn er trots op dat we het hebben kunnen verwerven.â€

Directeur John van Wanrooij van Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling: “De locatie kent bijzonder goede herontwikkelingsmogelijkheden naar woningbouw. De ligging is een A1-locatie: letterlijk én figuurlijk en de relatie met het buurtschap Crailo biedt veel kwalitatieve mogelijkheden. Boelens de Gruyter is al lange tijd een goede partner van ons, dus we zijn blij dat we dit project samen met hen kunnen oppakkenâ€. De verkopende partij was Mseven.

Over Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling

Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling uit Geffen is een familiebedrijf dat al ruim 48 jaar succesvol woningbouwprojecten en bedrijfsmatig onroerend goed realiseert. Korte communicatie- en beslissingslijnen en ca. 300 ervaren medewerkers kenmerken het bedrijf. De onderneming kent vier kernactiviteiten: projectontwikkeling, bouwbedrijf (realisatie van woningbouw en bedrijfshuisvesting), het Van Wanrooij Warenhuys in Waardenburg (verkoop van keuken- en badkamerinterieurs) en het beheer van vastgoed.

Over Boelens de Gruyter

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter is specialist in binnenstedelijke herontwikkeling. Boelens de Gruyter vindt het een uitdaging om bestaande gebouwen te transformeren om ze een duurzame nieuwe toekomst te geven. Maar ook om bestaande binnenstedelijke gebieden te herontwikkelen tot een compleet nieuwe bestemming. Voorbeelden zijn de succesvolle transformaties van de Parooltoren en Trouwgebouw aan de Amsterdamse Wibautstraat. Maar ook de herontwikkelingen van de voormalige KPN-gebouwen in Den Bosch en Venlo naar respectievelijk nieuwe woon-/werk- en museum-/werk-bestemmingen. Boelens de Gruyter is ook partner in de transformatie van de Kanaalzone in Utrecht waar bedrijfsterreinen de komende jaren worden herontwikkeld tot de nieuwe groene stadswijk Merwede.

Vorig bericht Hazera opent nieuw R&D veredelingsstation in Warmenhuizen
Volgend artikel Beukenhorst-West in Hoofddorp flink in ontwikkeling

Nu op WijNoordHolland