HR

Xebia benoemt Ellis de Haan tot COO in managementteam

Samen met CEO Andrew de la Haije en CFO Henk-Jan Westerink is zij er verantwoordelijk voor dat de Nederlandse organisatie

Xebia benoemt Ellis de Haan tot COO in managementteam

Hilversum,
Wereldwijd opererend IT-consultancybedrijf Xebia heeft Ellis de Haan aangesteld als COO in Nederland. Samen met CEO Andrew de la Haije en CFO Henk-Jan Westerink is zij er verantwoordelijk voor dat de Nederlandse organisatie de missie en waarden van Xebia naleeft, en ook de zakelijke principes zoals ondernemerschap en innovatie hoog in het vaandel houdt.

Ellis de Haan (34) komt uit de Xebia-organisatie en was tot haar benoeming als Business Unit Manager verantwoordelijk voor Xebia IT Architects. Deze unit wordt gezien als de stamcel van Xebia van waaruit nieuwe bedrijven binnen Xebia ontspruiten. Daarvoor werkte zij bij ABN AMRO en was in die hoedanigheid klant van Xebia. Ook heeft zij in het verleden zelf als consultant gewerkt. Ze heeft dus ervaring als consultant, als klant en als manager in de Xebia-organisatie en kan zich daardoor op verschillende vlakken identificeren met de belangrijkste stakeholders van het bedrijf.

De verbindende factor

De Haan is de eerste vrouw in het managementteam van Xebia. De functie van COO is binnen Xebia anders dan bij andere bedrijven, doordat de Haan niet hiërarchisch boven de autonome units staat, maar zich richt op het verbeteren en verbinden van de operatie.

De kersverse COO zegt over Xebia en over haar nieuwe functie:

“Ik ben bij ABN AMRO als klant al verliefd geworden op Xebia. Op de werkwijze. Op de waarden die Xebia hooghoudt. Nu kan ik vanuit de operationele verantwoordelijkheid een verbindende factor zijn binnen ons bedrijf. Ik ben dol op het oplossen van complexe puzzels en dat mag ik nu op grote schaal doen. Wat onze medewerkers willen en vinden is erg belangrijk. Met hun input ga ik de motor nog beter laten draaien.” Ellis is trots op het feit dat zij als eerste vrouw in het managementteam is aangesteld: “Ik wil een voorbeeld zijn voor andere vrouwen, zowel binnen als buiten Xebia. De afgelopen jaren heb ik mij hard gemaakt voor het aannemen van vrouwelijke consultants. Met mijn aanstelling in het managementteam zullen zij zich ook vertegenwoordigd voelen.”

Andrew de la Haije zegt over de aanstelling van De Haan:

“Ellis is eigenlijk de enige persoon met wie ik dit avontuur aan wil gaan. Zij is de belichaming van onze belangrijkste waarden: people first en customer intimacy, want zij werkte immers ooit bij een klant en komt nu vanuit onze organisatie. Met Ellis in ons team denk ik dat we met z’n drieën, op onze respectievelijke terreinen, veel waarde kunnen toevoegen aan het bedrijf.”

Vorig bericht Gasprijzen blijven stijgen en vraag naar warmtebronnen ook
Volgend artikel HubSpot blijft wereldwijd groeien en opent vestiging Nederland

Nu op WijNoordHolland