Nieuws

Wilko Klaassen VP en General Manager Klarna in België en Nederland

Wilko Klaassen is benoemd tot Vice President – Commercial en BNL Domain Lead (General Manager) voor België en Nederland bij Klarna, leverancier van betaaloplossingen voor webshops.


Amsterdam - Binnen deze functie is hij verantwoordelijk voor de groei van Klarna in deze landen. De samenwerking met wereldwijde en lokale teams staat hierin centraal. Zijn focus ligt op het brengen van de Klarna smooothness naar alle consumenten en webwinkeliers in België en Nederland.

Klaassen brengt een grote hoeveelheid e-commerce ervaring met zich mee. Hij heeft in zijn carrière internationale seniorrollen vervuld en in Zweden, Denemarken, België en Engeland gewoond. Klaassen heeft een rol gespeeld in het managen en bouwen van internationale e-commerce en/of digitale teams van LEGO, Electrolux, Husqvarna Group. Voordat hij bij Klarna kwam was Klaassen CDO bij Bakker.com.

Klaassen: “De betaalindustrie evolueert van een laatste stap in de check-out naar een belangrijk deel van de winkelervaring. Ik heb in mijn carrière veel samengewerkt met payment providers en oplossingen om de gebruikerservaring en conversie te optimaliseren. Door de gebruikerservaring aan te pakken en hierdoor meer betrokken te raken bij de consument, kan je een grote impact teweegbrengen op het gebied van conversie en loyaliteit. Klarna is nu één van de grootste changemakers op dit gebied. Ik vind het een geweldige kans om Klarna in Nederland en België verder uit te bouwen in combinatie met het snelle tempo van de organisatie en de gepassioneerde collega’s.â€

Vorig bericht Alkmaar is een Innovatielab rijker
Volgend artikel Impuls van € 791.220 voor waterrecreatie in Noord-Holland

Nu op WijNoordHolland