Nieuws

Verkoop Egelantier definitief van start

Gemeente Haarlem stelde 21 november de verkoopvoorwaarden vast voor De Egelantier, het monumentale gebouw aan de Gasthuisvest.


Haarlem
Voor een minimale opbrengst van 4,2 miljoen euro staat het pand vanaf 25 november te koop. Wethouder Jur Botter heeft met deze nieuwe voorwaarden een goede balans gevonden tussen de maatschappelijke wensen voor het pand en de gewenste opbrengsten.

De kopende partij zal van minimaal 55 % van het gebouw een hotel moeten maken. Daarnaast is in de verkoopvoorwaarden opgenomen dat minimaal 1500 vierkante meters een bestemming krijgt voor culturele en/of maatschappelijke voorzieningen. Bovendien moeten er minimaal tien kleine stadswoningen voor de doelgroepen starters, jongeren en ouderen komen. De resterende 1250 vierkante meters kunnen worden ingericht als hotel, woningen, culturele en/of maatschappelijke voorzieningen of een combinatie hiervan.

In september 2019 vond een inspiratiemarkt plaats voor geïnteresseerde partijen. Onder andere hoteliers, ontwikkelaars, culturele en maatschappelijke organisaties waren aanwezig om hun ideeën aan elkaar te presenteren. Een deel van de ideeën is gebundeld in een inspiratieboek en terug te vinden in de verkoopdocumentatie.

Start verkoopprocedure 25 november 2019

Op 25 november publiceert de gemeente de verkoopdocumentatie op TenderNed, het platform voor verkopen en aanbestedingen. Houdt de vastgoednieuwsbrief van de gemeente in de gaten voor de publicatie https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/181076

Medio oktober 2020 is bekend wat het winnende plan is voor de Egelantier.

Vorig bericht Rijk en regio steken € 539 miljoen in betere bereikbaarheid Amsterdam-Hoorn
Volgend artikel Provincie Noord-Holland gaat bedrijven helpen om zonnepanelen op grote daken aan te leggen

Nu op WijNoordHolland