Financieel

The sharing group start nieuwe deel-financiering

Obligatielening laat iedereen mee-delen in groei van de groep

The sharing group start nieuwe deel-financiering

Foto: The Sharing Group, Henri de Jong en Joost van Rooij

Amsterdam,
Geheel in lijn met de eigen traditie van zelf-financiering biedt The Sharing Group een nieuwe obligatielening aan. De lening met een looptijd van 5 jaar en een jaarrente van 5% heeft een bijzonder eigenwijs trekje: het is namelijk geen achtergestelde lening (zoals veel andere obligaties in de markt). 

€2 miljoen op korte termijn

Met de obligatielening, die begin december werd opengesteld voor vrienden en familie, wil de groep op korte termijn €2 miljoen ophalen. Geld dat 100% wordt geïnvesteerd in de groei van de zogenaamde Good Sharing concepten zoals bijvoorbeeld MyWheels. Deel-initiatieven die niet alleen economisch voordeel opleveren, maar ook ecologische verantwoord zijn én maatschappelijk gewenst.

Better for All

“De afgelopen jaren hebben we veel ervaring opgedaan met eigen obligaties”, zegt Joost van Rooij, Chief Marketing Officer van The Sharing Group. “In het verleden hebben we vanuit Mijndomein ruim €30 miljoen aan obligaties uitgegeven voor de financiering van auto’s bij Mijndomein Autopark B.V. De gedachte was en is simpel: met obligaties kunnen we onze klanten rechtstreeks laten meeprofiteren van onze groei. Good Sharing, Better for All noemen we dat.

Obligatie voor iedereen

Om de obligatie voor een groot publiek toegankelijk te maken, is instappen al mogelijk vanaf €100. De prijs per obligatie is €1. De inschrijving staat open tot 31 december 2022. Bij deze obligatie zijn er geen beheer- of afsluitkosten en andere verborgen kosten. De obligatielening vindt plaats zonder tussenkomst van banken. The Sharing Group werkt bij deze obligatielening samen met Share Council en Stichting Obligatiehoudersbelangen.

Vorig bericht Slimme oplossingen van Resideo maken installateurs helden van energiecrisis
Volgend artikel Bas Koeten Racing wint NHN Business Award ‘22: “Niet de coureurs, maar het team zelf op het podium!”

Nu op WijNoordHolland