Nieuws

Talpa sluit huurcontract met gemeente Laren voor nieuw terrein Utopia

Gemeente Laren verleent medewerking aan doorstart Utopia


De gemeenten Laren, Hilversum en Gooise Meren hebben recent de ontwikkelingslocatie Crailo gekocht van de provincie Noord-Holland. De komende jaren zal Crailo door de drie gemeenten gezamenlijk worden ontwikkeld tot een buurtschap van wonen en bedrijvigheid in combinatie met natuur.

Op het Larense deel van Crailo is nu nog het tv-project Utopia gevestigd. De vorige eigenaar, de provincie Noord Holland, had met Talpa afgesproken dat de huidige locatie Utopia per 30 juni 2018 ontruimd moet zijn. De producent van het programma had aangegeven Utopia graag te willen voortzetten. In goed overleg met de Stuurgroep Crailo is dichtbij de oude plek een nieuwe locatie gevonden waar Utopia een doorstart gaat maken. Ook deze plek bevindt zich op Larens grondgebied.

Het huurcontract tussen de gemeenten en Talpa wordt gesloten voor de duur van anderhalf jaar (1 juli 2018 tot 1 februari 2020). De ontwikkeling van de locatie Crailo wordt daarmee op geen enkele wijze belemmerd. De verhuurde locatie ligt op het terrein dat straks wordt overgedragen aan Goois Natuurreservaat (GNR) als nieuw natuurgebied. Met het GNR is overleg geweest en zij zijn akkoord met de gemaakte afspraken tussen de gemeenten en Talpa over de tijdelijke verhuur.

Utopia 2 is vanaf maandag 4 juni te zien bij SBS6, nadat het huidige Utopia op vrijdag 1 juni de finale beleeft.

Vorig bericht SparkOptimus lanceert eerste boek - Make Disruption Work
Volgend artikel Amsterdam krijgt de duurzaamste chocoladefabriek van de wereld

Nu op WijNoordHolland