Nieuws

Talenten voor traineepool statushouders gezocht!

In 2017 is Amsterdam gestart met het Young Professionals Programma voor Statushouders 1 (YPPS 1).


Amsterdam – YPPS is een uniek leer- en ontwikkeltraject voor hoogopgeleide statushouders, waarbij taal, werken en leren met elkaar gecombineerd worden. In 2019 geven we hier een vervolg aan. We zijn opnieuw op zoek naar 16 talenten die zich willen inzetten voor de stad. Solliciteren kan van 14 januari t/m 1 februari. Het programma start op 1 april.

Het volledige programma duurt 2 jaar en 9 maanden. De eerste 9 maanden (april-december 2019) volg je een schakelprogramma met taallessen, een introductieprogramma, stages en trainingen. Rond je het schakelprogramma met succes af, dan stroom je door naar het twee jaar durende traineeship vanaf januari 2020. In het traineeship doe je vier uiteenlopende werkopdrachten. Daarnaast werk je samen met collega-trainees aan groepsopdrachten, krijg je diverse trainingen en is er volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling als professional. Tijdens het gehele traject word je begeleid door een traineebegeleider.

Voor wie?

We zoeken hoogopgeleide statushouders die hun talenten willen inzetten voor de stad. De selectie-eisen zijn als volgt:

  • Je bent statushouder en op zoek naar een junior functie
  • Je bent hoogopgeleid en dit blijkt uit een Nederlandse herwaardering van jouw diploma (bachelor of master)
  • Je bent gemotiveerd om voor Amsterdam aan de slag te gaan
  • Je Nederlandse taalniveau is (begin) B2
  • Je bent 36 uur per week beschikbaar

Meer informatie over solliciteren

Wat kun je verwachten?

Ervaringen deelnemers YPPS 1

Mohamad Fatteh: “We hebben in een jaar heel veel geleerd. Ik heb het gevoel dat de groep een enorme verandering heeft doorgemaakt.”

Rasha Zrek: “De gemeente Amsterdam probeert diversiteit onder werknemers in de organisatie te stimuleren. Dat maakt mij enthousiast om voor deze organisatie te werken. Bij de gemeente kunnen je carrièredromen worden waargemaakt.”

Meer weten of solliciteren?

Meer informatie over het programma, solliciteren en de ervaringen van de huidige trainees vind je op www.amsterdam.nl/traineeshipypps.

Vorig bericht ‘Met circulair ondernemen hebben we een hele wereld te winnen’
Volgend artikel Alkmaar zoekt creatieve invulling voor de Drukkerij van TMG in Oudorp

Nu op WijNoordHolland