Nieuws

SecureMe2 werkt samen met verzekeraar Hiscox

Gratis securityscan voor houders van cyberpolissen.


Rijen/Amsterdam – Verzekeraar Hiscox en SecureMe2 zijn een exclusieve samenwerking aangegaan die gericht is op MKB-bedrijven die een Hiscox Cyber Verzekering (CyberClear) hebben. De samenwerking maakt het voor klanten mogelijk hun cybersecurityrisico’s en daarmee de kans op schade sterk te verminderen.

Aad van Boven, CEO en medeoprichter van SecureMe2: “We hebben gekozen voor Hiscox vanwege de ervaring die deze verzekeraar heeft met cyberverzekeringen en de meest uitgebreide polis aanbiedt die bovendien een wereldwijde dekking heeft. SecureMe2 zal zich met Hiscox in eerste instantie richten op de Benelux. Daarnaast starten we deze zomer projecten in Frankrijk en Spanje. Daarna zullen projecten in Engeland en Duitsland volgen. Op termijn willen we actief worden in alle landen waar Hiscox cyberpolissen verkoopt.â€

Yasin Chalabi, Manager Professional Insurance en Cyber & Data Risks van Hiscox, wijst erop dat veel security-oplossingen voornamelijk gericht zijn op het controleren van inkomend internetverkeer. “Dat is van groot belang, maar niet meer voldoende in een tijd waarin nieuwe vormen van malware zich razendsnel ontwikkelen en zich al in netwerken bevinden.†Onderdeel van de Hiscox-cyberverzekering is daarom een gratis securityscan van twee weken, uitgevoerd door SecureMe2 met behulp van het SAM Cyber Alarm, de eerste eenvoudige, effectieve, betaalbare en betrouwbare oplossing om real-time inbraken op het bedrijfsnetwerk te ontdekken.

Het SAM (Scan, Analyse, Manage) Cyber Alarm bewaakt het netwerkverkeer continu en slaat direct alarm bij een digitale inbraak.

Deze scan resulteert in een rapportage met aanbevelingen. Deze geeft aan wat verbeterd kan worden en welke stappen de eindgebruiker moet nemen om controle te krijgen over het eigen netwerk. De resultaten van de scan hebben geen invloed op de hoogte van de polis. Na de scan kan de klant er voor kiezen om het SAM Cyber Alarm van SecureMe2 aan te schaffen.

CyberClear by Hiscox, een cyber en data risks verzekering, dekt de gevolgen van systeeminbraak, diefstal of verlies van vertrouwelijke informatie, cyberaansprakelijkheid, hacking en cyberafpersing (ransomware). De verzekering vergoedt bedrijfsschade op basis van brutowinst in plaats van nettowinst. Daarnaast worden de kosten en bedrijfsschade als gevolg van inbreuken en systeemstoring of -falen bij andere bedrijven vergoed.

Over SecureMe2

SecureMe2 levert een toegankelijk, innovatief en betaalbaar beveiligingsplatform, waarmee mkb-organisaties securitymaatregelen kunnen nemen die anders buiten hun technische en financiële bereik zouden liggen. Het SAM Cyber Alarm scant en analyseert netwerkverkeer om direct afwijkende en potentieel gevaarlijke issues te detecteren en door te geven.

Vorig bericht AkzoNobels grootste fabriek voor poedercoatings opent in China
Volgend artikel Fabiënne Bakker gaat voor Europees kampioenschap ‘Gastvrouw’

Nu op WijNoordHolland