Nieuws

Ruim 64 procent Nederlandse bedrijven verwacht verdere verharding verzekeringsmarkt

Deze verharding kan resulteren in verhoogde premies, aangescherpte voorwaarden en verregaande preventie-eisen.


Ruim 64 procent van Nederlandse bedrijven met een omzet van tussen de 50 miljoen en 1 miljard euro verwacht een verdere verharding van de verzekeringsmarkt bij de continuatie van haar bedrijfsverzekeringen naar 2021.

Deze verharding kan resulteren in verhoogde premies, aangescherpte voorwaarden en verregaande preventie-eisen. Dit blijkt uit het benchmark onderzoek van Marsh, ‘s werelds grootste verzekeringsmakelaar en adviseur van bedrijfsrisico’s, naar de huidige staat van bedrijfsverzekeringen onder de ruim 500 grote Nederlandse bedrijven.

Verslechtering

Volgens het onderzoek stegen de premies voor verzekeringen het afgelopen jaar met gemiddeld bijna 12 procent. Dit ligt in lijn met de trend die Marsh ook in Europa ziet bij zijn eigen klanten. Bijna 40 procent van de bedrijven vindt de huidige verzekeringscontracten een verslechtering ten opzichte van 2019 vorig jaar. Twee derde van de bedrijven verwacht voor 2021 een verdere verslechtering. Het onderzoek van Marsh geeft inzicht in hoe ruim 500 grote Nederlandse bedrijven zich verzekeren tegen bedrijfsrisico’s, wat hun verwachtingen zijn en hoe het continuatie proces verloopt.

Pandemie

De wereldwijde pandemie is op een groot aantal risicogebieden van invloed. Uit het Marsh onderzoek blijkt dat voor bedrijven de volgende risico’s de grootste impact hebben: fysieke & mentale gezondheid & veiligheid, bedrijfscontinuïteit, crisismanagement & crisis-/noodplannen, cybercriminaliteit, frauderisico 24%

Hoewel 66 procent van de deelnemers aan het onderzoek zegt de verharding van de verzekeringsmarkt prioriteit te geven op de agenda, is slechts 32 procent volledig op de hoogte van de implicaties van de verharding. Twee derde van de bedrijven zegt niet of enigszins op de hoogte te zijn en een vergelijkbaar deel van ondervraagde bedrijven zegt niet tevreden te zijn met het continuatieproces.

Van onze WIJ-collega’s uit Limburg

Vorig bericht CBRE Group besteedt drie miljard dollar aan ‘diverse’ leveranciers
Volgend artikel Lastenverzwaring Amsterdam niet aanvaardbaar

Nu op WijNoordHolland