Horeca

Restaurant Nela komt naar Valley Amsterdam

Koken op open vuur met de puurste ingrediënten

Restaurant Nela Valley Amsterdam

Amsterdam,
Aankomende zomer opent restaurant Nela haar deuren in Valley op de Zuidas in Amsterdam. Achter de nieuwe gastvrijheidsformule gaan internationaal gerenommeerde chefs Hari Shetty en Ori Geller schuil. De naam Nela betekent ‘puur’ en precies dit willen de twee chefs op alle vlakken in hun restaurant terug laten komen. Van pure gastronomie, tot en met het design dat is vervaardigd van natuurlijke en onbewerkte materialen in hun meest pure vorm. 

Pure gastronomie

De menukaart is is volgens beide heren een afspiegeling van eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten die tot leven komen via open vuur en moderne kooktechnieken. Hari en Ori: “We hebben specifiek gekozen voor live fire cooking omdat bij dit vakmanschap de integriteit van de ingrediënten niet verloren gaat. Immers, door de hoge temperaturen schroeien ingrediënten snel dicht waardoor er weinig vocht verloren gaat. Met als resultaat: integriteit in structuur, smaak en presentatie.”

Puur design

Vuur vormt ook op het gebied van Nela’s design de basis. Alle onderdelen – van het glaswerk tot de rauwe materialen – hebben dit element nodig bij de vervaardiging. Denk qua interieur aan een oase van licht met natuurlijke kleuren en dito materialen zoals hout, metaal en steen. Nela maakt ook gebruik van handgemaakte objecten en kunst van lokaal talent. Hari en Ori: “Onze fascinatie voor eerlijke producten, kwalitatief uitmuntend design en vakmanschap reikt verder dan de keuken. Het is de basis van al onze keuzes, zo ook op het gebied van design en creatieve partnerships.”

Partners van Nela

Hari en Ori hebben jarenlang gewerkt voor toprestaurants als Nobu (Londen), Yafo-Tel Aviv (Tel Aviv) en Izakaya, The Duchess en Mr. Porter (Amsterdam). In partnership met innovatief internationaal entrepreneur Gilad Hayeem (The Waverly Group) zijn kennis en kunde gebundeld in restaurant Nela.

Vorig bericht Stortplaats Nauerna gesloten
Volgend artikel Nieuw parkeerterrein Medemblik biedt recreatiemogelijkheden

Nu op WijNoordHolland