De provincie Noord-Holland investeert € 250.000 in de verduurzaming van de visserijsector in de Kop van Noord-Holland. Samen met lokale vissersgemeenschappen wordt gewerkt aan een toekomstbestendige visserij.
Beroepsvak vergroten
De focus van het regioplan ligt op drie belangrijke pijlers: het versterken van de visafslag, het bevorderen van aquacultuur en het behouden van cultureel erfgoed van de visserij. In Den Oever komt de visafslag omgevormd tot het ‘Blue Food Centrum’. Dit multifunctionele centrum belicht de visserijgeschiedenis en presenteert duurzame initiatieven. Het centrum ligt op een vernieuwd en aantrekkelijk havenplein. Op Texel wordt een cluster voor circulaire aquacultuur opgezet. Hier ontwikkelen we innovatieve methodes voor het kweken van vis en algen op land. De nadruk ligt op duurzaamheid en milieuvriendelijke technieken.
Nalatenschap sterker dan ooit
In Den Helder versterkt het project ‘Rondje Waddenbaai’ de verbinding tussen vissersgemeenschappen en hun geschiedenis. Dit project biedt een doorlopende route die verschillende interessante plekken langs de Waddenzee verbindt, van de Afsluitdijk tot Texel. Bezoekers kunnen zo kennismaken met het rijke erfgoed van de visserij. Het regioplan vormt een onderdeel van het bredere Visserij Ontwikkel Plan, dat dit jaar aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is aangeboden. Dit plan, waaraan verschillende visserij gemeenten en -provincies, waaronder Noord-Holland, hebben bijgedragen, richt zich op een duurzame toekomst voor de Nederlandse visserijsector.
Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!
Via onze partner managementboek.nl