Nieuws

PEAK-IT trakteert sollicitanten op dj-workshop bij SLAM!

Dj Elaine Thiele leert IT-personeel ideale mix achter draaitafel.


PEAK-IT trakteert sollicitanten  op dj-workshop bij SLAM!

Naarden
Twaalf kersverse IT-medewerkers hebben vrijdag een dj-workshop gekregen van niemand minder dan SLAM!-dj Elaine Thiele. Het is de start van hun carrière bij hun nieuwe werkgever PEAK-IT. Na het ondertekenen van hun contract op het hoofdkantoor van de IT-detacheerder in Naarden mochten ze gelijk door naar de studio van SLAM!.

Het IT-bedrijf staat bekend om zijn ludieke acties om nieuwe IT-medewerkers te trekken. Eerder dit jaar ondertekende een aantal sollicitanten hun contract in een vliegtuig. Het leverde PEAK-IT twee keer zoveel sollicitanten op als normaal. “Het tevreden stellen van je personeel begint al bij het tekenen van het contract”, meent operationeel directeur Richard Stassen van PEAK-IT. “Dan moeten ze meteen denken: wat geweldig om hier aan de slag te gaan!”

De ideale mix

“Het is momenteel wellicht de lastigste tijd ooit om IT’ers te vinden én te houdenâ€, zegt Stassen. Daarom werkt het bedrijf al jaren succesvol met op maat gemaakte functies. “Er is veel mogelijk binnen de IT. Het type werkzaamheden en de te volgen deeltijdopleidingen kunnen op de kennis en ambitie van de IT’ers worden aangepast. Die ‘mix’ van mogelijkheden wil PEAK-IT helpen faciliterenâ€, licht Stassen toe.

Het mixen van plaatjes in de SLAM-studio is dan ook een knipoog naar de ideale mix van werkzaamheden die PEAK-IT zijn medewerkers wil bieden. De twaalf sollicitanten zijn afkomstig uit het hele land. De jongste is 24, de oudste 59. Er waren ook twee vrouwelijke IT-talenten aanwezig, wat bijzonder is binnen de sector die door mannen wordt gedomineerd.

Succesvolle strategie

Om de medewerkerstevredenheid ook ná het recruitmentproces te garanderen, heeft Stassen de functie van fieldmanager in het leven geroepen. De fieldmanagers zijn fulltime bezig met het begeleiden van de gedetacheerde IT’ers.

De strategie is succesvol. Diverse enquêtes laten zien dat medewerkers die persoonlijke benadering zeer waarderen. PEAK-IT behaalde een score van 62 bij de laatste eNPS, een onderzoek naar medewerkerstevredenheid. Landelijk scoorde de IT-sector negatief, met een gemiddelde eNPS van -3.

Vorig bericht Paco Verpakkingen verhuist naar een nieuwe locatie aan de Maroastraat 6 in Amsterdam
Volgend artikel Agri-Tech Startups gezocht voor Landbouw-event

Nu op WijNoordHolland