Nieuws

Nuon/Vattenfall opnieuw bij ’s werelds grootste Blockchain Hackathon

700 Pioniers uit 5 continenten komen samen voor de tweede editie van grootste blockchain hackathon ter wereld.


AMSTERDAM – Net als vorig jaar zal Nuon/Vattenfall ook dit jaar weer deelnemen aan de Blockchaingers Hackathon, bestaande uit 7 thematische tracks. Zo is Nuon/Vattenfall samen met Gasunie en New Energy Coalition verantwoordelijk voor de thematische track ‘Energy Transition’. Daarnaast zal een team van Nuon-medewerkers deelnemen aan de ‘Machine Economy’ track.

Nederlandse en Europese partijen uit de particuliere en overheidssector sponsoren de Blockchaingers Hackathon. Zij zijn potentiële klanten en dagen, in samenwerking met de belangrijkste stakeholders en samenwerkingspartners op het gebied van blockchain, de teams uit om met relevante oplossingen te komen voor wereldwijde uitdagingen.

Daarbij werken zij samen met de teams tijdens de hackathon en voorzien ze hen met essentiële kennis over de sector. De nauwe samenwerking tussen teams en hun toekomstige klanten zorgt ervoor dat blockchaintoepassingen voorzien in echte behoeften binnen de branche. Dit vormt ook de basis voor verdere samenwerking na de hackathon, waarbij deze partijen de eerste klanten van de startups zullen zijn en een opening naar de internationale markt zullen bieden. De oplossingen die uit de hackathon voortkomen, zijn geen eenduidige antwoorden op eendimensionale problemen, maar dienen als software-ecosystemen voor complete samenwerkingsnetwerken.

Michiel Sintenie, Senior Business Developer bij Vattenfall en verantwoordelijk voor deelname door het energiebedrijf, licht de Energy Track toe:†De uitdaging voor dit jaar staat in het teken van de nieuwe wet- en regelgeving rondom privacy en data security, de GDPR. We hebben een aantal challenges ontworpen voor de hackathon en we willen met onze use cases voor deze hackathon inzoomen op die GDPR. Hoe kan deze wetgeving bijdragen via een blockchain aan de transitie van de energiemarkt? Denk aan bijvoorbeeld een soort ‘digitale kluis’ voor de consument. De data is van de consument zelf: via een mandatenstructuur kan hij zijn gegevens veilig met de partijen in de energiebranche delen.â€

De deelnemende teams bouwen aan prototypes met gebruik van blockchaintechnologie voor energiebedrijven en hun klanten, om relevante data te ontvangen en te gebruiken op een manier die aan de nieuwe wet- en regelgeving voldoet. Het winnende prototype wordt indien mogelijk door de sponsoren van de track verder doorontwikkeld.

Op de vierde en laatste dag van de hackathon, 8 april, worden de 63 teams gejureerd door accelerators en superaccelerators zoals staatssecretaris van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops, Mattereum oprichter en CEO Vinay Gupta en Special Envoy voor Startup Delta HRH Prins Constantijn van Oranje-Nassau. Een totaal van €105.000,- zal verdeeld worden om de blockchain oplossingen te accelereren.

Vorig bericht IN Amsterdam helpt bij vestigen buitenlands talent
Volgend artikel Betaalbedrijf myPOS opent Experience Center in Amsterdam

Nu op WijNoordHolland