Nieuws

Noord-Holland aan kop in lijst van 100 concrete innovaties

KVK Innovatie Top 100 2019.


Haarlem
De provincie Noord-Holland en de sector ICT zijn sterk vertegenwoordigd in de 14e KVK Innovatie Top 100, een overzicht van de meest innovatieve bedrijven uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Dat maakt de Kamer van Koophandel (KVK) vandaag bekend.

Noord-Holland is met 23 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Zuid-Holland met 22 en Gelderland met 14 bedrijven. Na de ICT-sector (27 innovaties) zijn de meeste innovaties afkomstig uit de sectoren creatieve industrie (17) en de bouw (12). In Noord-Holland scoren de sectoren ICT en creatieve industrie goed en de bouwbedrijven zijn vooral in de randstad te vinden. Meer dan de helft van de bedrijven uit de lijst heeft maximaal 10 mensen in dienst. Er zijn 56 startups. Het oudste bedrijf, Mampaey Offshore, is gestart in 1904, gevolgd door de Dokkumer Vlaggencentrale uit 1936.

Ruim 400 inzendingen

Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit meer dan 400 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse KVK Innovatie Top 100. Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.

Innovatie zorgt voor groei

Innovatieve ondernemers strijden elk jaar voor een plaats in de KVK Innovatie Top 100. En niet zonder reden: uit onderzoek van de KVK blijkt dat innovatie zorgt voor groei. De meeste Top 100-bedrijven zagen hun winst toenemen, namen extra personeel aan en werden internationaal actiever. Hierdoor is een plek in de KVK Innovatie Top 100 een goede graadmeter voor succes gebleken.

Innovatie stimuleert vooruitgang

Op woensdag 25 september maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de KVK Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf in 2019 de nummer 1 positie van Groasis overneemt en zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen.

Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het Nederlandse mkb in staat is. De complete lijst vind je hier: www.kvkinnovatietop100.nl

Vorig bericht Ultrafijnstof Schiphol waarschijnlijk gezondheidsrisico voor regio om luchthaven
Volgend artikel SnowWorld lanceert vernieuwd merk met hulp van Springbok

Nu op WijNoordHolland