Management

Nieuw bestuur voor BeterBusiness

Platform gaat verder als stichting met onafhankelijk bestuur

Nieuw bestuur voor BeterBusiness

Foto: BeterBusiness, Valerie Vallenduuk, Brigitte Paulissen, Mike Rijkers

Haarlem,
Per 1 januari gaat het platform BeterBusiness vernieuwen. Het platform gaat verder als stichting met een onafhankelijk bestuur. Valerie Vallenduuk en Mike Rijkers nemen de dagelijkse leiding over van Brigitte Paulissen. Het platform telt ruim 60 leden: bestuurders uit de publieke sector, onderwijs, MKB en grotere bedrijven.  

Onafhankelijk platform

Sinds 2016 is Brigitte Paulissen het gezicht van het regionale zakennetwerk BeterBusiness. Brigitte nam het stokje over van oprichter Simon Paagman. BeterBusiness 2.0 kreeg vorm door het goede (net)werk van Paagman. Daarbij zorgde Brigitte voor het najagen van meer business-to-business en het aangaan van samenwerkingsverbanden binnen de MRA. Zo was het verversen van partners een goede zet om BeterBusiness zowel levendig als actueel te houden. In de nieuwe stichting vormt Brigitte Paulissen het bestuur samen met enkele partners van het eerste uur.

BeterBusiness 3.0

“Ik wil voorlopig echt niet rustiger aan doen”, vertelt Brigitte. “Maar volgend jaar word ik 65 en dat is voor mij toch nog altijd een bijzondere leeftijd. Ik zie dat ‘business’ hectischer wordt en dat innovaties elkaar sneller opvolgen. Dus ben ik op zoek gegaan naar mensen met wie BeterBusiness naar een nieuwe fase kan. Dat vertrouwen heb ik bij Mike en Valerie. Dat is haar bij De Koepel al immens gelukt: in relatief korte tijd een transformatie van een grauwe grijze gevangenis naar een open plek die licht, bruisend en innovatief is.”

Vertrouwen en verbinding

Vertrouwen en bouwen aan échte verbinding zijn heel belangrijk binnen BeterBusiness. “Dit platform heeft als basisprincipe onder meer onafhankelijkheid. Nu BeterBusiness wordt ondergebracht in een stichting is dat principe zeker gewaarborgd”, aldus Mike Rijkers.

Meer ambitie door samenwerking

“We willen de verbinding en samenwerking tussen het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs verder versterken. Daar waren we los van elkaar sterk in, maar door meer samenwerking tussen netwerken van BeterBusiness, Cupola XS en PIM Noord-Holland, ontstaat er een versnelling van die ambitie”, zegt Valerie Vallenduuk.

De Koepel als clubhuis

BeterBusiness krijgt ook een nieuw ‘clubhuis’ in Cupola XS. Leden van BeterBusiness kunnen de laatste vrijdag van de maand gebruik maken van de flexwerk-faciliteiten en elkaar ontmoeten. Al blijft het netwerk ook gewoon op andere locaties, zoals bij partners samenkomen. Valerie en Mike gaan het komende half jaar kennismaken met alle partners om verdere invulling te geven aan BeterBusiness 3.0 als sterk platform voor een sterker bedrijfsleven in de Metropool Regio Amsterdam.

Vorig bericht Kenmerken van een succesvol bedrijf
Volgend artikel CDA wil legalisatie PAS-melders

Nu op WijNoordHolland