Nieuws

Internationaal IT-consultancybureau Xebia neemt coMakeIT over

Xebia, een wereldwijd opererend IT-consultancybureau, neemt software engineer coMakeIT over om klanten te ondersteunen bij continue innovatie en groei.


CoMakeIT Xebia

Hilversum
CoMakeIT, het bedrijf dat in 2006 in Nederland werd opgericht,  biedt product- en softwarebedrijven de kennis, mensen en tools die nodig zijn om hun ambitieuze bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Momenteel ligt de primaire focus van coMakeIT op softwarebedrijven helpen om duurzame groei te bereiken door het bieden van de juiste technologie, talent, en team ondersteuning. CoMakeIT heeft diepgaande kennis van softwareontwikkeling, productengineering, applicatie modernisering, digitale transformatie en werving en selectie en opereert vanuit kantoren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, India en Australië.

Xebia is een snelgroeiende digitale leider die erom bekend staat bedrijven wereldwijd te helpen bij hun digitale transformatie door hoogwaardige IT-consultancy te bieden vanuit kantoren in Nederland, India, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Dubai. Het bedrijf heeft met succes verschillende merken gelanceerd en blijft uitbreiden in lijn met Xebia’s ‘buy and build’-strategie: samenwerken met thought leaders om samen meer voet aan de grond te krijgen in het digitale domein. Met de overname van coMakeIT ziet Xebia ernaar uit om haar managed services uit te breiden en te beschikken over de middelen om de softwareontwikkeling van klanten te versnellen.

Steven ten Napel, CEO en oprichter coMakeIT: “Wij zijn zeer waardegedreven. Net als Xebia draait het bij coMakeIT om ‘mensen eerst’. Onze bedrijfscultuur en ons werkveld lijken erg op elkaar, wat ons tot een perfecte match maakt. Samen kunnen we klanten straks beter helpen bij het oplossen van uitdagingen op het gebied van schaalbaarheid, het implementeren van moderne technologie en het realiseren van groei.â€

Anand Sahay, CEO Xebia Global Services: “Xebia is een gevestigde leider op het gebied van digitale transformatie, software engineering, cloud, DevOps en architectuur. De overname van coMakeIT zal Xebia helpen om te voldoen aan de cloud-native en platform-development behoeften van de ISV-markt en wereldwijd groei in dat domein te realiseren. Samen met coMakeIT zien we daarnaast ook mogelijkheden om toekomstbestendige producten voor onze ISV-klanten te bouwen en innovatieve software voor deze platforms te ontwikkelen om daarmee aan de behoeften van ISV’s te voldoen. Dit creëert een zeer sterke propositie voor ISV’s en ons vermogen om met hen samen te werken.â€

De juiste technologie en de juiste talenten zijn cruciaal voor groei in een digitale wereld. Xebia zal met coMakeIT de lange-termijn klantrelaties kunnen versterken met uitgebreide managed services en coMakeIT krijgt toegang tot Xebia’s diepgaande kennis van alle digitale transformatie domeinen. Naast dezelfde waarden hebben beide, van oorsprong Nederlandse bedrijven, ervaring met het uitbreiden van hun aanwezigheid naar bijvoorbeeld India en zullen zij samen wereldwijd bedrijven blijven helpen groeien.

Vorig bericht Extra focus voor groot MKB in Versnellingsprogramma GO!-NH
Volgend artikel 4 faillissementen in Noord-Holland

Nu op WijNoordHolland