Broodfonds

Informatieavond Broodfonds Amsterdam (29 juni)

Informatieavond in Amsterdam is voor ondernemers die groep zoeken of zelf Broodfonds willen starten

Informatieavond Broodfonds Amsterdam

Amsterdam,
In Amsterdam en omgeving is bij Broodfondsen nog plaats voor ondernemers. Daarom wordt er een bijeenkomst georganiseerd op woensdag 29 juni. Voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben, is dit solidaire vangnet voor en door ondernemers bedacht. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen. 

Vertrouwd principe

Het idee van ieder Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

Sterk netwerk

In Nederland zijn sinds 2011 al 623 Broodfondsen opgericht door 28.400 ondernemers. Het uitgangspunt van alle Broodfondsen is elkaar helpen als het nodig is. In een Broodfonds kennen deelnemers de mensen die zij steunen. Samen maken zij een aantal basisafspraken, die het eenvoudig en betaalbaar houden. Zij organiseren daarvoor jaarlijks een paar bijeenkomsten. Met regelmaat ontstaan er mooie zakelijke initiatieven in Broodfondsen.

Broodfonds informatieavond Amsterdam

De informatieavond in Amsterdam is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. De ondernemers krijgen uitleg en antwoord op vragen die er eventueel zijn.

Tijdstip: woensdag 29 juni 2022 (19:00 inloop) start 19:30
Locatie: Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26, 1093 VS Amsterdam
Entree: is gratis en aanmelden kan via de WEBSITE.

 

Vorig bericht Qualys breidt cloud platform uit
Volgend artikel Bond van Adverteerders mag zich Koninklijk noemen

Nu op WijNoordHolland