Nieuws

Het allereerste Techevent van Alkmaar

Op zaterdag 10 november organiseert IT=Alkmaar het eerste Alkmaarse Techevent.


Alkmaar – Dit is het event voor IT’ers uit Alkmaar en ver daarbuiten. Tijdens het event laat IT=Alkmaar zien dat de IT sector in Alkmaar bruist en groeit. Er zijn workshops, sprekers, demo’s, games en mooie prijzen te winnen.

Zien, leren en games

Bezoekers kunnen kiezen uit een volledig programma met sprekers en workshops maar ook gewoon gezellig langskomen, rondkijken en meedoen aan een van de games. Het programma start met een hack-demo door een ethisch hacker. Hij laat zien hoe een beveiligingsonderzoek in zijn werk gaat en hoe hij ontdekte hoe hij een IOT-device kon overnemen. Daarna zijn er meerdere workshops en laten de IT=Alkmaar bedrijven de technische kant van producten zien. Voor ontwikkelaars, engineers, studenten of geïnteresseerden is dit de ultieme mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen van een van de Alkmaarse IT-bedrijven.

Games

Natuurlijk is er ook aan de nodige ontspanning gedacht. Altijd al willen racen als Max Verstappen? Dat kan in de playseat! In deze stoel vergeet je alles om je heen en waan je je op het circuit in een auto met ronkende motor en gierende banden.
Liever in de achtbaan? Dat kan ook met onze Oculus Rift VR-brillen. Of heb je zin in een uitdaging met een team? Dat kan met ‘Disarm the bomb’ Dit is een teamgame waarbij een van de spelers een VR-bril opzet en andere op de PC instructies krijgen om een bom zo snel mogelijk te ontmantelen. Daarnaast is natuurlijk ook de vertrouwde Super Nintendo aanwezig en kunnen bezoekers bij de stand van het bedrijf Herke een Nintendo Mini winnen door het spel Super Mario Bros Speedrun te spelen.

Programma:

13:30 zaal open
14:00 Hack-demo
14:45 workshops: Security by design of Progressive Web Apps
15:45 workshops: Demo Datamodelleren en businesslogics of professionalisering: mens en code
16:45 Tweede spreker en aansluitend borrel

Toegang tot het evenement is gratis, aanmelden kan via de website: itisalkmaar.nl.
Het allereerste Techevent vindt plaats in de Rabobank aan de Robonsbosweg in Alkmaar.

Meer informatie

Het Techevent is een initiatief van IT=Alkmaar. Onder de vlag IT=Alkmaar slaan negen Alkmaarse IT-bedrijven de handen ineen om Alkmaar op de kaart te zetten. De bedrijven Triple, Cyso, Nedvice-ICT, Herke ICT Group, Cloud2, Bluedesk, Betty Blocks, Create en SnelStart werken intensief samen met als doel laten zien wat Alkmaar op ICT gebied te bieden heeft, personeel aan te trekken en een betere afstemming tussen onderwijs en de arbeidsmarkt op te zetten.

Vorig bericht 13 nieuwe faillissementen in Noord-Holland (onder meer Z Taxi V.O.F., Transmissie Techniek B.V.)
Volgend artikel CONO Kaasmakers blijft onderscheidend met duurzaamheidsprogramma

Nu op WijNoordHolland