Nieuws

GP Groot start levering HVO20

Op 27 mei jl. is GP Groot brandstoffen en oliehandel gestart met de verkoop van HVO20.


GP Groot start levering HVO20

Alkmaar
HVO20 is een hoogwaardige dieselbrandstof die direct tot 18% minder CO2-uitstoot en minder luchtvervuilende emissies leidt. HVO20 is een mengsel van 20% HVO en 80% fossiele diesel.

HVO, Hydrotreated Vegetable Oil, is 100% duurzame, hernieuwbare diesel die geproduceerd wordt uit afval en residuen van plantaardige olien en vetten zoals gebruikt frituurvet. Omdat het product chemisch identiek is aan “normale†EN590 diesel kan het zonder problemen in elke dieselmotor worden gebruikt. Het is de voordeligste en makkelijkste manier om de milieu- en klimaatprestaties van dieselvoertuigen direct te verbeteren.

GP Groot start levering HVO20 Zoom

GP Groot brandstoffen en oliehandel is officieel distributeur van Blauwe Diesel. Blauwe Diesel is een merknaam voor ‘Neste MY’, de meest duurzame HVO-variant die momenteel beschikbaar is.

Pieter Talsma, directeur van GP Groot brandstoffen en oliehandel:
“GP Groot wil door het aanbieden van minder milieu- en klimaatbelastende brandstoffen haar klanten helpen een bijdrage te leveren aan een betere leefomgeving.”

“HVO20 bestaat voor 20% uit HVO, dat is diesel die wordt geproduceerd uit plantaardige olien en vetten. De hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij het verbranden van HVO is gelijk aan de hoeveelheid CO2 die opgeslagen was in de plantaardige olien en vetten die dienden als grondstof voor HVO. Het verbruik van HVO leidt dus niet tot een toename van CO2 in de atmosfeer.

Voor ons is HVO20 een logische opvolger van de uit aardgas gemaakte dieselbrandstof GTL, het heeft dezelfde positieve effecten op de luchtkwaliteit en een beduidend lagere klimaatbelasting; bovendien past de verkoop van een uit afvalstoffen gemaakte brandstof in onze bedrijfsvisie “van afval naar grondstoffen en energieâ€. Ons eigen wagenpark rijdt inmiddels ook op HVO20.â€

HVO20 is per direct verkrijgbaar bij de tankstations NXT Alkmaar, NXT Dronten, NXT Westzaan en Texaco Boekelermeer in Alkmaar. GP Groot brandstoffen en oliehandel levert HVO ook in bulk voor gebruik in thuistankinstallaties, van HVO-blends met fossiele diesel zoals HVO20 en HVO50 tot niet geblende 100% HVO.

Meer informatie? Neem contact op met Erik Metselaar e.metselaar@gpgroot.nl

Vorig bericht VVD draagt Jorrit Eijbersen voor als nieuwe wethouder Gooise Meren
Volgend artikel Cairn Real Estate Amsterdam koopt kantoorpand stationslocatie Haarlem

Nu op WijNoordHolland