Nieuws

Geld van Innovatiefonds NH voor veilig internet

WordProof International Holding B.V., een startup gevestigd in Amsterdam, heeft een converteerbare lening van €275.000 ontvange


Haarlem
De lening is komt van het Innovatiefonds Noord-Holland. Met deze financiering ontwikkelt het bedrijf een technologie om data op het internet beter te beschermen.

In toenemende mate wordt op het internet fake content gepubliceerd. De herkomst is onduidelijk en de data kan onjuist zijn. Er bestaat geen bewezen technologie om data op het internet te beveiligen en fraude te detecteren. WordProof lost dit op door gebruik te maken van blockchain technologie in combinatie met timestamps.

Sebastiaan van der Lans, oprichter en CEO van WordProof International Holding B.V.: “De financiering van het Innovatiefonds Noord-Holland stelt WordProof in staat om het beoogde timestamp ecosysteem op de blockchain verder te ontwikkelen. Onder andere wordt er gewerkt aan technieken om zoekmachines te ondersteunen in het herkennen van echte en niet gemanipuleerde inhoud. Doel van het timestamp ecosysteem is om zoekmachines en sociale media te faciliteren met timestamps, waaraan vervolgens waarde kan worden toegekend. Op deze wijze bouwt WordProof aan een nieuwe laag van vertrouwen op het internet. Op dit moment is er al een zeer gebruiksvriendelijke WordPress plugin om content te timestampen en daarmee eigendom van website inhoud te claimen en betrouwbaarheid te tonen. WordPress wordt gebruikt op 36% van alle websites op het internet.

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland: “Fraude, fake nieuws en andere uitingen op internet waarvan de herkomst niet duidelijk is, is een toenemende zorg voor velen. De technologie van WordProof kan een oplossing zijn voor deze problematiek. De oplossing is technisch bewezen en nu is het zaak om de technologie ook in de praktijk te bewijzen. De oplossing is universeel en zou dus snel wereldwijd moeten kunnen worden uitgeroldâ€

Het Innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de Provincie Noord-Holland, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin, met steun door de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het Fonds ondersteunt ondernemers in de Provincie Noord-Holland met financiering van innovatie in de fase van Proof-of-Concept. Het Fonds verstrekt converteerbare leningen. De looptijd van het eerste fondsdeel is 2018- 2023.

Vorig bericht ICE Robotics huurt ruim 10.000 m² in Abc Square op Schiphol Trade Park
Volgend artikel Opening FILTER: mondkapjes shop en atelier support Amsterdamse makers

Nu op WijNoordHolland