Nieuws

Geld Innovatiefonds Noord-Holland voor nieuwe aanpak verduurzamen woningen

Startup De Woonpas in Naarden heeft een lening van € 300.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland voor het project Calculatiemodellen en -tools.


Naarden
Het project is bedoeld om woningen van particulieren te verduurzamen.

De Woonpas gaat het geld gebruiken om met verschillende partners (onder meer TNO, Erasmus, BNG, TrustTester) een aanpak voor woningverduurzaming in de markt te zetten. Hiermee kunnen huiseigenaren hun woning verduurzamen, zonder dat de lasten stijgen. Het Noord-Hollandse Bergen en Dalfsen (Overijssel) zijn de eerste gemeenten die de aanpak van De Woonpas gaan toepassen.

Dick Dekker, directeur en medeoprichter van De Woonpas: “Met de financiering van het Innovatiefonds Noord-Holland worden we in staat gesteld calculatie en inspectietools te ontwikkelen die de basis vormen voor onze dienstverlening. Op basis van het gedetailleerde inzicht in de verduurzamingsmogelijkheden van een individuele woning, zijn we in staat deze woninggebonden te financieren en de woningeigenaar vervolgens volledig te ontzorgen in de uitvoering, zonder dat deze hiervoor een rekening gepresenteerd krijgt.â€

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland: “De oplossing van De Woonpas zou de ontbrekende schakel kunnen zijn waarmee de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad op gang gaat komen. De woningeigenaar kan de woning verduurzamen met een aantrekkelijke financiering binnen de huidige energiekosten van de woning. Onze financiering leidt hopelijk tot een versnelling in de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad.â€

Innovatiefonds Noord-Holland

Het Innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de provincie Noord-Holland, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin, met steun door de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het fonds ondersteunt ondernemers in de provincie Noord-Holland met financiering van innovatie in de fase van Proof-of-Concept. Het fonds verstrekt converteerbare leningen. De looptijd van het eerste fondsdeel is 2018-2023.

Over De Woonpas

Onder het motto Woningverduurzaming bereikbaar voor iedereen gaat De Woonpas samen met gemeenten de verduurzaming van particuliere woningen versnellen en opschalen door het aanbieden van een end-to-end oplossing voor de woningeigenaar. De woningeigenaar wordt volledig ontzorgd bij de uitvoering. De verduurzamingsmaatregelen worden woninggebonden gefinancierd. Dit betekent dat woningeigenaar geen financieringsrisico loopt omdat de financieringslasten zijn overdraagbaar aan een nieuwe eigenaar bij verkoop van de woning. Daarnaast is deze financieringsvorm voor alle woningeigenaren toegankelijk.

Vorig bericht MRA-Elektrisch geeft elektrisch rijden grote ‘laadimpuls’
Volgend artikel Stichting Me-Care in Amsterdam failliet

Nu op WijNoordHolland