Logistiek

Frasers Property Industrial start ontwikkeling van KAN Logistics Park in Bemmel

KAN Logistics Park zal bestaan uit vier magazijnen

Frasers Property Industrial start ontwikkeling van KAN Logistics Park in Bemmel

Foto: v.l.n.r. Niek van Genugten (Frasers Property Industrial), Maarten Bakker (Hercuton), Misja Bakker (Over Engh Vastgoed), Michel Gertzen en René Plenter (beiden Frasers Property Industrial)

Amsterdam, Bemmel,
Frasers Property Industrial is gestart met de ontwikkeling van KAN Logistics Park, een state-of-the-art distributiecentrum op het eerder verworven brownfield op bedrijventerrein Pannenhuis in Bemmel. KAN staat voor Knooppunt Arnhem Nijmegen en onderstreept de strategische ligging van het logistieke park. Met directe verbindingen voor nationaal en internationaal goederenverkeer. Het terrein ligt dicht bij spoor- en scheepsterminals, terwijl de aangrenzende A15 en A12 de grote Nederlandse steden verbinden. Met het Duitse Ruhrgebied en het Europese achterland.

KAN Logistics Park zal bestaan uit vier magazijnen die in twee bouwfasen worden ontwikkeld. De eerste fase wordt opgeleverd in het derde kwartaal van 2023 en zal twee magazijnen met een totale oppervlakte van ongeveer 29.900 m². Een kantoorruimte van bijna 1.100 m² en een mezzanine van ongeveer 2.400 m² omvatten. In 2024, de tweede fase, worden de laatste twee magazijnen opgeleverd met een totale oppervlakte van meer dan 26.800 m². Een kantooroppervlakte van bijna 1.100 m² en een mezzanine van ongeveer 1.900 m². KAN Logistics Park wordt ontwikkeld op een brownfield terrein van meer dan 10 hectare. En heeft een verhuurbare bruto vloeroppervlakte van meer dan 63.000 m².

Ontwerp

Bij het ontwerp van KAN Logistics Park is nadrukkelijk rekening gehouden met de duurzaamheids-doelstellingen van Frasers Property Industrial. Een fotovoltaïsch systeem op het dak zal licht omzetten in elektriciteit en slimme meters het energieverbruik en de gebruikskosten helpen optimaliseren. Verder dragen verschillende groene zones met bijenvriendelijke bomen, kruiden en andere inheemse planten bij aan de biodiversiteit van het terrein. Frasers Property Industrial streeft naar het BREEAM-NL certificaat “Very Good” voor KAN Logistics Park. Frasers Property Industrial ontwikkelt KAN Logistics Park in samenwerking met Over Engh Vastgoed en hoofdaannemer Hercuton (onderdeel van Janssen de Jong Groep).

Alexander Heubes, Managing Director Europe bij Frasers Property Industrial, licht toe:

“KAN Logistics Park wordt zo opgezet dat het voldoet aan de eisen van bedrijven die klaar zijn voor de toekomst. Wij zijn bijzonder trots op dit project omdat het aantoont hoe een brownfield terrein kan worden omgevormd tot een duurzame industriële ontwikkeling van hoge kwaliteit. Met tal van groene ruimtes en de geplande duurzame energieproductie voldoet het nieuwe logistieke park aan hoge energie-efficiëntienormen en wordt de CO2-uitstoot tot een minimum beperkt.”

Misja Bakker, Director bij Over Engh Vastgoed, voegt toe:

“We kijken ernaar uit om met Frasers Property Industrial en Hercuton samen te werken. De bouw van dit hoogwaardige (her-)ontwikkelingsproject is inmiddels gestart. KAN Logistics Park zal zeker profiteren van de geweldige locatie van het terrein en een toonaangevend voorbeeld worden van hoe een voormalig veilingterrein een duurzaam nieuw leven kan worden ingeblazen.”

Ivo van der Mark, CEO van Janssen de Jong Groep, zegt:

“Door groene aspecten te combineren met moderne bouwtechnieken. Zal KAN Logistics Park het gebruikerscomfort verhogen en een positief langetermijneffect hebben op het milieu. We kijken ernaar uit om samen met Frasers Property Industrial en Over Engh Vastgoed dit state-of-the-art distributiecentrum te ontwikkelen.”

Vorig bericht Stadhuis Hoorn sluit dit najaar een aantal dagen
Volgend artikel Opnieuw groeikapitaal voor 'tijdelijk eigendom' bedrijf BIYU

Nu op WijNoordHolland