Groei

Fintech Tipalti breidt uit in Europa en opent Benelux-kantoor in Amsterdam

Finance teams in de Benelux besteden nog helft van de tijd aan handmatige processen: groeikansen blijven liggen

Fintech Tipalti breidt uit in Europa en opent Benelux-kantoor in Amsterdam
Amsterdam,
Tipalti, het zakelijke automatiseringsplatform voor betalingen, kondigt vandaag zijn uitbreiding naar het vasteland van Europa aan. De fintech opent een Benelux-kantoor in Amsterdam om van daaruit leiding te geven aan de groei in de regio. In oktober vorig jaar zette Tipalti, dat onder meer samenwerkt met Tier, Twitter en Amazon Twitch, al voet op het continent in het Verenigd Koninkrijk. In december werd vervolgens meer dan € 265 mln. investering opgehaald, waarvan een deel bestemd is voor verdere internationale uitbreiding. Tipalti ziet de Benelux, met al zijn innovatieve en internationale bedrijven, als de volgende stap in de internationale expansie naar andere Europese landen.

Met de uitbreiding naar de Benelux wil Tipalti ook hier dynamische bedrijven helpen bij het automatiseren van handmatige betalingsprocessen, een van de meest tijdrovende werkzaamheden van financiële afdelingen. Volgens recent onderzoek van Tipalti* besteden finance teams in de Benelux in een normale week nog 45 procent van de tijd aan handmatige processen, zoals het verwerken van facturen en de administratie van leveranciersbetalingen. Hierdoor is er minder aandacht voor het analyseren van gegevens om betere strategische beslissingen te nemen en dat heeft directe gevolgen voor de groeimogelijkheden en het verbeteren van klantrelaties.

Aanhoudende economische onzekerheid en krapte op de arbeidsmarkt dwingen bedrijven om efficiëntieproblemen aan te pakken: “Finance speelt een fundamentele rol in het creëren van efficiëntie in een dynamische organisatie en het waarborgen van flexibiliteit in onzekere tijden. We zien dat bedrijven in de Benelux, net als die elders in Europa, processen vaak nog niet automatiseren en optimaliseren en nog steeds handmatig grote hoeveelheden PO’s, facturen en leveranciersbetalingen verwerken. Met onze ervaring weten we welke impact de technologie van Tipalti heeft op bedrijven die willen opschalen en met die kennis willen we nu ook finance teams in de Benelux gaan ondersteunen,” zegt Rob Israch, General Manager Europa van Tipalti.

€ 265 mln. investering voor expansie

Sinds de oprichting in 2010 heeft Tipalti ruim € 540 mln. aan investering opgehaald en wordt het gewaardeerd op € 8,15 mld. Het bedrijf is door de jaren heen uitgegroeid tot een internationaal finance platform dat jaarlijks meer dan € 35,4 miljard aan transacties verwerkt.

In december 2021 haalde het bedrijf zijn grootste investering op. De ruim € 265 mln. die in de Series F ronde werd verzameld, is deels bedoeld voor de internationale uitbreiding: “De introductie in het VK was een enorme mijlpaal voor ons. Maar de stap naar het vasteland van Europa biedt nog meer groeimogelijkheden. We zien de Benelux regio, met het grote aantal innovatieve en internationaal georiënteerde bedrijven – met in veel gevallen complexe dochterstructuren – als de juiste opstap naar de rest van Europa. Het openen van een kantoor in Amsterdam is het resultaat van de aanzienlijke vraag uit deze regio naar de mogelijkheden die ons platform biedt,” zegt Martijn Janssen, Sales Director Europa van Tipalti. Met de dochteronderneming in Nederland wil Tipalti zich vestigen als een belangrijke speler in Europa, voordat het verder uitbreidt naar andere landen.

Automatisering van financiële processen

Tipalti bedient inmiddels meer dan 100 Europese klanten. Uit het marktonderzoek van de fintech komt naar voren dat 66 procent van de financiële professionals in de Benelux aangeeft dat hun rol de afgelopen twee jaar complexer is geworden, met name door het beheren van meerdere dochterondernemingen of entiteiten (41%), verhoogde verantwoordelijkheid om nieuwe omzetgroei en een hogere productiviteit te vinden (40%) en het stimuleren van procesefficiëntie (40%). De top 3 prioriteiten voor het komende jaar zijn het stimuleren van efficiëntie in het hele bedrijf (39%), het verminderen van de tijd die wordt besteed aan handmatige verwerking (39%) en het vinden van manieren voor het bedrijf om kosten te besparen (37%). Tweederde van de ondervraagden is het ermee eens dat de invoering van financiële technologie die taken kan automatiseren, essentieel is om een ​​financieel team op te bouwen dat geschikt is voor toekomstige groei.

*Onderzoek werd uitgevoerd door Tipalti in augustus 2022 onder 101 financiële professionals van bedrijven in de Benelux met 50 tot 500 medewerkers.

Vorig bericht Amazon Launchpad kiest Petit Pli als Startup
Volgend artikel Beverwijk krijgt grootste Kerstcircus van Noord-Holland

Nu op WijNoordHolland