Nieuws

Eerste studenten Winc Academy beginnen programmeeropleiding

De eerste Winc Academy-studenten zijn in Amsterdam aan hun omscholing tot developer begonnen.


Amsterdam
De Studenten doorliepen met goed gevolg een minicourse en maken vandaag kennis met hun opleiders en medestudenten. In zes weken leren de Studenten programmeertalen en -skills, en daarna bouwen ze die in de praktijk uit bij grote en kleinere werkgevers: ze gaan als front end developers aan de slag.

“Wij helpen onze kandidaten aan een boeiende nieuwe carrière, en de arbeidsmarkt aan goede developers,†zeggen Winc Academy-oprichters Carla Snepvangers en Marijn Pijnenborg. “We horen dat werkgevers onze opzet extra aantrekkelijk vinden vanwege de hoogwaardige assessment en onze minicourse. De assessment is door ons speciaal opgezet, in samenwerking met een gerenommeerde partij om vast te kunnen stellen op basis van een reeks online testen of iemand geschikt is voor de baan van programmeur. Daarnaast hebben alle studenten de Minicourse gedaan om te ervaren wat ze van programmeren en onze manier van remote lesgeven vinden. Onze kandidaten weten daardoor bij aanvang dat de opleiding én het programmeursvak bij ze past.â€

Remote onderwijs

De opleiding is samengesteld uit het beste materiaal dat er online wereldwijd te vinden is en de leerdoelen zijn opgesteld in samenspraak tussen Winc Academy en het bedrijfsleven. Studenten zijn daarna 100% klaar om van start te gaan als developer.

Zij volgen de opleiding, na de kennismaking in Amsterdam, vanuit huis. Ervaren vakdocenten helpen de studenten ’s ochtends op weg. Daarna werken de studenten samen aan hun opdrachten, onder supervisie van de docenten. De studenten helpen elkaar ook onderling in een online groep.

lees ook: Winc Academy B.V. heeft een lening van € 282.900 gekregen van het Innovatiefonds Noord-Holland.

Veel talent

“In ons land is veel onontdekt codeertalent,†geloven oprichters Snepvangers en Pijnenborg, die eerder hun schouders zetten onder initiatieven als funda.nl, Iens.nl, Gezondheidsplein.nl, Auto.nl en Freeler. De volgende groep studenten bij Winc Academy start op 2 december, aanmeldingen voor de minicourse en de opleiding stromen binnen.

Winc Academy

Winc Academy biedt een intensieve praktijkgerichte programmeeropleiding waarmee mensen binnen een half jaar aan de slag kunnen als developer. Het opleidingstraject is laagdrempelig en speciaal bedoeld om onontdekt programmeertalent in Nederland aan te boren. De docenten van Winc Academy zijn Nederlandstalig en de opleiding is vanuit huis te volgen. Studenten betalen hun studiekosten achteraf via het salaris. Deze aanpak is uniek in Nederland.

Vorig bericht ZAAI Haarlemmermeer zoekt startende ondernemers
Volgend artikel Wethouder Ben Tap stopt doordat werkplezier de laatste tijd afneemt

Nu op WijNoordHolland