Nieuws

Een nieuw sieraad voor de stad Hoorn Officiële 1e paal voor project Toren

Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum slaat eerste paal voor project Toren van Hoorn


Hoorn – Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum, heeft met verve, onder toeziend oog van de toekomstige bewoners en genodigden, de officiële 1e paal geslagen voor project Toren in Hoorn. Het past dat museumdirecteur Ad Geerdink deze officiële 1e paal sloeg. Tevens sloeg hij hiermee de brug van verleden, heden en toekomst; De Toren van de stad. Met de paal werd daarom symbolisch een twee euromunt van 2018 meegeslagen. Mocht ooit in de verre toekomst archeologisch onderzoek gaan plaatsvinden, bestaat de mogelijkheid dat mensen deze munt vinden.

De Scholtens Groep is verheugd met deze feestelijke dag, in het bijzonder voor de toekomstige bewoners. De eerste paal laat zien dat de feitelijke bouw is gestart en dat kopers die een contract hebben getekend voor hun toekomstige thuis, voor hun geduld beloond worden. In het atrium van de Scholtens Groep, waar het tweede deel van de feestelijke middag werd gevierd, konden bewoners in hun toekomstige huis rondwandelen met de VR-experience; een echte beleving volgens vele.

Ad Geerdink vertelde een prachtig verhaal over torens en hun betekenis door de eeuwen heen: “Zoals de Griekse geschiedschrijver Homerus al zei: Torens zijn het sieraad van de stad, schepen zijn het van de zee en kinderen van de mens.”

“Vandaag maken u en ik misschien wel een historisch moment mee. De bouw van een nieuw baken voor Hoorn. (…) Een gebouw dat de skyline van Hoorn opnieuw definieert. Ik zie het project als het zichtbare symbool van het herwonnen zelfvertrouwen van Hoorn, dat zich steeds meer profileert en ontwikkelt als het centrum van Westfriesland. Ongetwijfeld is prestige ook bij dit project één van de drijfveren en daar is niets mis mee. Maar misschien is project Toren, net als de toren van de grote kerk uit de Gouden Eeuw wel meer dan dat en is het een symbool van deze tijd. Maar dat is ter beoordeling van toekomstige generaties. Het zou mij, gelet op onze huidige welvaart en langdurige vrede, niet verbazen wanneer die, lopend door de Torenstraat over honderd jaar, deze tijd opnieuw een Gouden Eeuw zullen noemen.”

Aanbieden petitie

De heer Mol, één van de aanstaande bewoners van Toren, heeft, tijdens de festiviteiten van de 1e paal, een verzoekschrift aangeboden aan wethouder Samir Bashara. Dit omdat toekomstige bewoners heel graag in de Toren(straat) willen gaan wonen. Wethouder Bashara heeft beloofd zich hiervoor in te zullen zetten en had er een warm gevoel bij.

TOREN in vogelvlucht

Project TOREN, gelegen aan de Maelsonstraat, staat in het midden van het leven, met de stad aan haar voeten. De 209 appartementen zijn comfortabel en beschikken over een zonnige buitenruimte. De appartementen van de hogere etages hebben een fantastisch uitzicht over Hoorn. Onder het project bevindt zich een parkeergarage met 178 parkeerplaatsen en bergingen voor de bewoners. Boven de parkeergarage wordt een mooie speelse besloten binnentuin aangelegd, waarin een sfeer wordt gecreëerd van tot rust komen in je eigen omgeving. www.wonen-hoorn.nl. Met de komst van TOREN, de ontsluiting van de Poort van Hoorn, de komst van winkels, wordt een nieuw centrum van Hoorn geboren. Winkels, restaurants, cafés, strand, zorg en OV liggen allemaal vlakbij. En heerlijk dat er vier keer per uur een trein naar Amsterdam gaat! Binnen een half uur heb je zo ook de grote stad aan je voeten.

Scholtens Groep – ‘Samen ontwikkelen wij om te bouwen aan de toekomst’

De Scholtens Groep is een modern familiebedrijf dat dit jaar haar 81-jarig jubileum mocht vieren. We verdiepen ons in de laatste ontwikkelingen en innovaties om meerwaarde te geven aan een woonplek. Ons team van medewerkers is betrokken, enthousiast en dynamisch. We streven er naar woningen te realiseren waar mensen zich thuis voelen. www.scholtens.eu

Vorig bericht leapp is genomineerd voor de Shopping Awards 2018
Volgend artikel 7 nieuwe faillissementen in Noord-Holland (o.a. Voorwinde Notariaat B.V. (Handelsnaam Voorwinde Notariaat), Wayahead B.V.)

Nu op WijNoordHolland