Nieuws

Dubbele subsidie voor een elektrische bestelbus voor ondernemers

Bent u ondernemer en rijdt u minimaal drie keer in de week in de stad? Kijk dan of u in aanmerking komt voor € 10.500 subsidie voor een elektrische bestelauto.


De gemeente Amsterdam heeft een extra subsidie van € 5.500 voor ondernemers uit Amsterdam en omliggende gemeenten die minimaal drie keer in de week in Amsterdam rijden. Het gaat om de gemeenten Amstelveen, Diemen, Haarlemmerliede, Spaarnewouden, Haarlemmermeer, Landsmeer, Gooise Meren, Oostzaan, Ouder-Amstel, De Ronde Venen, Waterland, Weesp en Zaanstad.

Amsterdam uitstootvrij 2025

Deze subsidie komt bóvenop de al bestaande subsidie van € 5.000 voor ondernemers die minimaal 8.000 kilometers in de stad rijden. Voldoet u aan alle voorwaarden, dan ontvangt u dus maximaal € 10.500 voor een nieuwe 100% elektrische bestelauto. Dat scheelt behoorlijk in de kosten. In 2025 moet er zoveel mogelijk uitstootvrij verkeer in de stad rijden. Met een elektrische auto bent u goed voorbereid op de toekomst.

Schone lucht

De gemeente wil schone lucht voor de gezondheid van alle Amsterdammers en voor de leefbaarheid van de stad. Daarom ondersteunt de gemeente zakelijk rijders die veel kilometers maken om over te stappen op elektrisch vervoer. Elektrisch rijden is rijden zonder uitstoot, wat veel beter is voor de luchtkwaliteit. Daarnaast is het zuiniger, stiller en scheelt het in de brandstofkosten.

Meer informatie

Vorig bericht #JouwcdK de provincie is overal op zoek naar opvolger Remkes
Volgend artikel Noord-Holland Noord opent 200 kilometer lang sloepennetwerk

Nu op WijNoordHolland