Nieuws

Dit team ontwerpt het Nederlandse paviljoen voor EXPO 2020 in Dubai

Het consortium Expomobilia, V8 architects, Kossmann.dejong (Amsterdam) en Witteveen+Bos is geselecteerd om het Nederlandse paviljoen te ontwerpen voor de EXPO 2020 in Dubai.


De keuze volgt uit een Europese aanbesteding waarvoor in totaal elf consortia zich hebben ingeschreven. Witteveen+Bos is verantwoordelijk voor de integrale engineering (voor het constructief, geotechnisch en installatietechnisch ontwerp), de bouwfysica en de duurzame aspecten van het paviljoen.

Circulaire klimaatinstallatie

Het winnende voorstel biedt Nederland een paviljoen dat zich onderscheidt op het gebied van circulariteit en het gebruik van innovatieve, duurzame technologieën. Het paviljoen is een circulaire klimaatinstallatie die naadloos aansluit op het door Nederland gekozen thema ‘Uniting water, energy & food’. Zowel de particuliere als de zakelijke bezoeker krijgt er een intense zintuigelijke ervaring van natuurlijke fenomenen. Het geheel heeft een architectonische uitstraling die een prikkelend statement maakt in de omstandigheden van Dubai. Naast het ontwerp en de bouw gaat het consortium ook aan de slag met het circulaire onderhoud en de afbouw van het paviljoen. In december 2018 wordt het ontwerp gepresenteerd.

Consortium

In het consortium is de benodigde kennis en ervaring van paviljoenbouw (Expomobilia), architectuur (V8 Architects), interactieve bezoekerservaringen (Kossmann.dejong), en integrale installatie en constructie engineering (Witteveen+Bos) gebundeld. Ook beschikt het team over een sterk netwerk in Dubai en werkt het nauw samen met Nederlandse startups en innovaties.

Dubai EXPO 2020

Tussen 20 oktober 2020 en 10 april 2021 vindt de 35e universele wereldtentoonstelling plaats in Dubai. Het is de eerste wereldtentoonstelling in het Midden-Oosten. Onder het thema ‘Connecting minds, creating the future’ presenteren 170 deelnemende landen ideeën, innovaties en technologieën. De Nederlandse deelname heeft tot doel om Nederlandse stakeholders uit de publieke- en private sector een platform te bieden om zowel vooraf als tijdens de Dubai EXPO hun netwerk en positie in de Golfregio te versterken.

Vorig bericht Hoe rendabel is woningverhuur in Noord-Holland?
Volgend artikel Maatschappelijk vastgoedbedrijf 1012Inc vraagt Amsterdamse ondernemers om hulp

Nu op WijNoordHolland