Horeca

De Baan Alkmaar nieuwe evenementenlocatie op een historische plek

Vanaf 1 maart 2022 heeft Food for the Mood haar bedrijfsactiviteiten verplaatst vanuit de Palatijn naar de splinternieuwe evenementenlocatie “De Baan” op de drafbaan van Alkmaar aan de Koning Willem-Alexanderlaan.

De Baan Alkmaar nieuwe evenementenlocatie op een historische plek

Alkmaar,
“Het leek wel of het zo moest zijn allemaal” vertelt Ludo van Twuijver, vol trots over het eerste telefoongesprek met Kees de Groot. “Zij waren op zoek naar een geschikte cateringpartner en wij naar een nieuwe locatie waar alles moest kloppen.” Drafbaan Alkmaar heeft een nieuwe eigenaar, een nieuwe naam en een nieuwe uitbater, Alkmaar is daarmee een nieuwe evenementenlocatie rijker.

Kees de Groot, ondernemer en drafsport liefhebber van jongs af aan, heeft met een nieuw bestuur grootse plannen voor de Alkmaar ZEturf Arena. “De drafsport weer nieuw leven inblazen dat is prioriteit, maar dat mooi monumentale tribune gebouw daar zit toch veel meer in?” Na het zien van een televisie item van Food for the Mood, belde de Groot de Alkmaarse ondernemer Ludo van Twuijver.

Food for the Mood Catering & Events uitbater van nieuwe evenementenlocatie “De Baan” in Alkmaar

Vanaf 1 maart 2022 heeft Food for the Mood haar bedrijfsactiviteiten verplaatst vanuit de Palatijn naar de splinternieuwe evenementenlocatie ‘De Baan‘ op de drafbaan van Alkmaar aan de Koning Willem-Alexanderlaan. Eigenaar Ludo van Twuijver maakt met deze overgang een grote sprong voorwaarts en ziet de toekomst van zijn bedrijf na alle corona ellende weer rooskleurig tegemoet.

“Met onze jarenlange catering ervaring en live cooking concepten zijn we een echte aanwinst voor evenementen locatie De Baan. Hier kunnen wij de gasten culinair in de watten leggen met onze walking dinners, live BBQ events, buffetten en tegelijkertijd mooie evenementen organiseren. Van bedrijfsfeesten, seminars en familie aangelegenheden tot de grotere thema feesten als après-ski en bijvoorbeeld Oktoberfest. Maar ook de zakelijke vergaderingen, meetings en bedrijfspresentaties behoren hier tot de vele mogelijkheden.”

Industriële look na metamorfose

De metamorfose verbouwing van de grote hal zit er inmiddels op en zal door de vaste bezoekers niet meer te herkennen zijn. De look and feel van het gehele complex zal ‘industrieel sjiek’ worden en daarmee zal het bij veel vaste en nieuwe bezoekers in de smaak gaan vallen. Met een frisse wind door het gehele complex in combinatie met de hippe en smaakvolle catering concepten van Food for the Mood verwacht het bedrijf veel van de nieuwe locatie.

“De geluiden over de komende plannen worden uiterst enthousiast ontvangen”, vertelt Kees. “Drafsport liefhebbers weten hoe leuk een dagje koers kijken is, maar we willen ook de jongere Alkmaarders bereiken. Een ieder die we over onze plannen vertellen zegt al vaak, ‘he gebeurt daar nog wat dan?, ik ken het wel van vroeger, ik ben daar nog met m’n opa ben geweest.’ Hoe leuk zou het zijn als je nu met je eigen gezin of vriendengroep herinneringen kan ophalen tijdens het koersen kijken in een nieuwe ambiance met een heerlijk hapje en drankje. De papieren tickets in de hand  voor het winnende paard, geven nog steeds een nostalgisch gevoel.”

Zondag 3 april zal de eerste koersdag van 2022 verreden gaan worden. “Wij zijn er helemaal klaar voor”, vertellen de ondernemers. “Het zal een geweldige dag worden met een vol koersprogramma,  live cooking van de BBQ smoker, kindervermaak, live muziek van de zingende broers van Veen en uiteraard om een gokje te komen wagen!”

Vorig bericht 15 faillissementen in Noord-Holland
Volgend artikel Glasvezel uitrol gemeente Wijdemeren ook voor bedrijven

Nu op WijNoordHolland