Nieuws

Circular IQ B.V. krijgt converteerbare lening van €300.000

Het Innovatiefonds Noord-Holland heeft een converteerbare lening van €300.000 verstrekt aan Circular IQ B.V.


Haarlem
Circular IQ is een eenvoudig toe te passen software-tool die inkopers helpt om grip te krijgen op de circulaire economie. Met deze software kunnen bedrijven en overheden de circulaire kenmerken van producten en materialen eenvoudig met elkaar vergelijken.

De lening van het Innovatiefonds is onderdeel van een grotere financieringsronde en stelt Circular IQ in staat om de software, die de afgelopen jaren veelvuldig is getest, verder te verfijnen en door te ontwikkelen, zodat er meer impact gemaakt kan worden.

Roy Vercoulen, CEO van Circular IQ: “Wij zijn erg blij met de rol die het Innovatiefonds Noord-Holland heeft gespeeld in het sluiten van onze financieringsronde. Nu kunnen we ons product en onze processen verder verbeteren, zodat hele ketens met onze software grip krijgen op circulariteit en hun impact meetbaar en onderbouwd kunnen verbeteren.â€

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland: “Circulariteit is een belangrijk thema, met name ook in inkoopprocessen. Met de software tools van Circular IQ kunnen bedrijven en overheden concrete stappen zetten met hun leveranciers en afnemers en zo circulariteit in hun producten en processen brengen. Verschillende ketens van leveranciers en afnemers hebben zich aan Circular IQ verbonden. De software oplossing van Circular IQ komt naast de consultancy en ondersteuning die de deskundigen van Circular IQ op locatie leveren.â€

Over het Innovatiefonds Noord-Holland

Het Innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de provincie Noord-Holland, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin, met steun door de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het fonds ondersteunt ondernemers in de provincie Noord-Holland met financiering van innovatie in de fase van Proof-of-Concept. Het fonds verstrekt converteerbare leningen. De looptijd van het eerste fondsdeel is 2018-2023.

Vorig bericht Horizon College komt met nieuw fieldlab
Volgend artikel MRA-website over slimme mobiliteitsoplossingen

Nu op WijNoordHolland