Toerisme

Tech-gedreven short stay aanbieder ‘Bob W’ breidt uit naar Nederland

Locaties in twee Amsterdamse buurten openen deze zomer hun deuren voor gasten

Bob W uit Nederland

Bob W Noord – Rooftop pool

Amsterdam,
Als een alternatief voor hotels en korte termijn verhuur, zijn de appartementen van Bob W op weg om de Europese hospitality sector aan te vullen. Momenteel richten ze hun pijlen op Nederland. Nederland wordt het negende land in de rij van bestemmingen waar Bob W zijn diensten aanbiedt, na het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Noorwegen, Griekenland, Italië, Finland en Estland. Het bedrijf heeft als missie om panden in Europese steden om te toveren tot unieke en aantrekkelijke verblijfplaatsen voor bezoekers voor een verblijf van dagen, weken of maanden. De eerste appartementen komen in Amsterdam. De twee nieuwe locaties, Bob W Oosterpark en Bob W Noord, staan gepland om hun deuren deze zomer te openen.

Duurzame appartementen & lofts

Bob W biedt een digitale receptie-ervaring, ondersteund door een 24/7 bereikbaar digitale klantenservice en andere technologische faalkluizen, zodat gasten altijd voelen dat er goed voor hen gezorgd wordt. Bob W heeft zijn eigen technologieplatform gebouwd samen met een reeks apps en biedt appartementen voor kort verblijf die gasten het beste van twee werelden bieden: de authenticiteit en functionaliteit van een privé-appartement, evenals de betrouwbare kwaliteit van een hotel.

Het meubilair, de kunst en het design van elke locatie is afgestemd op de bestemming. Met de focus op duurzaam, lokaal design, werkt Bob voor zijn Amsterdamse locaties samen met kunstenaars en lokaal talent. Het interieurontwerp is geleverd door een nieuw en binnenkort te lanceren design studio in Amsterdam, het lokale ontwerpteam en de studio Holloway Li.

Na Li, medeoprichter en algemeen directeur van Holloway Li vertelt hierover: “Wij werken samen met Bob W om de aankomst- en gastenkamerervaringen voor Amsterdam naar een hoger niveau te tillen en opnieuw uit te vinden. Onze samenwerking omarmt de focus van Bob W op gemeenschap, lokale verhalen, naadloze ervaringen en een sterke toewijding aan duurzaamheid. Samen streven we ernaar om echt authentieke ruimtes te creëren die de kwaliteitsnormen van Bob W op hotelniveau combineren met een nomadische thuiservaring die nauw verbonden is met de bestemming.”

In de appartementen van Bob W is altijd werk van lokale kunstenaars te bewonderen, zoals in Amsterdam op maat gemaakte Oosterpark-geïnspireerde prints van ontwerper Aafke Bouman, en lokaal geproduceerde tweedehands meubels. Daarnaast beschikt Bob W Noord over lofts op het dak met AI-kunst, exclusieve Nederlandse designstukken, geüpcycled meubilair en andere kenmerken om lokaal design en duurzaamheid samen te brengen.

Als klimaatneutrale hospitality-aanbieder staat ook duurzaamheid centraal bij Bob W. Werken met lokale partners, waar mogelijk groene energie inkopen en energiebesparende slimme appartementstechnologie installeren zijn allemaal stappen die het bedrijf neemt om hospitality milieuvriendelijker te maken. Bob W is verheugd om samen te werken met The Republica Development, dat Bob W Noord gaat huisvesten, en een duurzame “stadstaat” is die zijn eigen energie opwekt, afval inzamelt om biobrandstof te produceren en de biodiversiteit ondersteunt met groene daken.

Amsterdamse buurten: Oosterpark en Noord

Voor de lancering van het merk in Nederland is gekozen voor locaties in de wijken Oosterpark en Noord.

Bob W Oosterpark opent zijn deuren aan de Middenweg in Amsterdam. De kamers en studio’s zijn ondergebracht in dit voormalige Gerechtsgebouw, een monumentaal pand uit 1770. Het gebouw zelf is doordrenkt van geschiedenis – het was de plek waar Napoleon Bonaparte de sleutels van de stad Amsterdam in handen kreeg. Tijdens het restauratieproces en de aanpassingen is de sfeer van destijds intact gebleven, met behoud van veel van de oorspronkelijke charme en het erfgoed.

Bob W Noord is gelegen aan de Papaverweg in Amsterdam-Noord en zal bestaan uit 126 designappartementen en lofts. Deze nieuwgebouwde Europese flagship locatie past goed in het aanbod van Bob W, met een rooftop zwembad, een eigen wellness center en een restaurant. Noord is al jaren de creatieve speeltuin van de stad, waar elke week nieuwe hotspots openen en toch het rauwe karakter van de buurt behouden blijft.

Vorig bericht Gradient lanceert AI- en tech-propositie voor B2B-bedrijven
Volgend artikel Klearly officieel gelanceerd in Nederland

Nu op WijNoordHolland