Benoeming

Arno de Quaasteniet nieuw directielid Hartwig Medical Foundation

Steeds meer nationale en internationale partners werken samen met Hartwig aan het ontsluiten van data voor patiëntenzorg, zorgevaluatie en onderzoek

Arno de Quaasteniet nieuw directielid Hartwig Medical Foundation

Amsterdam,
Met ingang van 1 oktober 2024 is Arno de Quaasteniet (’77) als chief information officer het vierde directielid van Hartwig Medical Foundation (Hartwig). Hartwig is gegroeid van een high-tech sequencingorganisatie naar high-tech IT-organisatie en verwelkomt een ervaren directielid zoals Arno.

Groei

Steeds meer nationale en internationale partners werken samen met Hartwig aan het ontsluiten van data voor patiëntenzorg, zorgevaluatie en onderzoek. Een grootschalige infrastructuur voor dataverwerking en opslag en een professionele organisatie voor het ontwikkelen van software en algoritmes zijn noodzakelijke voorwaarden voor het gebruik en de analyse van die data.

Beveiliging is daarbij zoals altijd een belangrijk aandachtspunt. De verantwoordelijkheden die samenhangen met deze IT-portefeuille waren tot voor kort verdeeld onder de bestaande directieleden. Door de recente groei en de herpositionering naar een high tech IT-organisatie zijn de IT-verantwoordelijkheden in één (nieuwe) portefeuille ondergebracht.

Drempels weghalen

Arno de Quaasteniet: “Het is een plezier om bij Hartwig te werken, omdat het een non-profit organisatie is waar mensen werken die impact maken. Daarnaast spreekt het open karakter mij aan. Zo is bijvoorbeeld een groot deel van de software die we maken open source beschikbaar, zodat iedereen kan profiteren van de door Hartwig ontwikkelde kennis.

We streven ernaar dat data maximaal ondersteunend is bij het nemen van beslissingen over behandelingen bij kanker. De drempels die we daarbij tegenkomen, wil ik helpen weghalen. Dat doen we door te luisteren en samen te werken.

We kunnen ziekenhuizen bijvoorbeeld helpen met het geautomatiseerd verzamelen van alle relevante informatie van een patiënt en de beschikbare clinical trials en op basis daarvan de meest relevante trials presenteren in een rapport. Op deze manier kunnen we ziekenhuizen veel werk besparen en ervoor zorgen dat de behandelend arts voor iedere patiënt een zo compleet mogelijk beeld van de mogelijke behandelopties krijgt.

De sector is groot en we kunnen het niet alleen. We kunnen wel laten zien dat het mogelijk is. Om impact te maken moeten we samenwerken met mensen en organisaties, in en buiten Nederland. Daar zie ik enorm naar uit.”

Vorig bericht 11 faillissementen in Noord-Holland afgelopen week
Volgend artikel Arbeidsmarkttop NHN: van urgentie naar actie 

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland