Samenwerking

AlphaTheta Corporation koopt strategisch aandeel in DJ Monitor

'Samenwerking met AlphaTheta Corporation is gamechanger voor artiesten en songschrijvers'

AlphaTheta Corporation koopt strategisch aandeel in DJ Monitor

Foto: DJ Monitor

Amsterdam,
Vandaag maakt DJ Monitor, de wereldmarktleider op het gebied van gebruiksrapportage in de elektronische muziek, bekend dat AlphaTheta Corporation – producent en distributeur van Pioneer DJ en bijbehorende merken – een aandeel heeft gekocht in het bedrijf van DJ Monitor. Beide bedrijven zijn vastbesloten om de distributie van royalties in de muziekindustrie eerlijker te verdelen. Deze investering van AlphaTheta Corporation in DJ Monitor is een cruciale stap in de goede richting.

DJ Monitor, opgericht in Amsterdam, is de internationale marktleider wat betreft het monitoren van elektronische muziek. Sinds 2005 heeft het bedrijf zich toegewijd aan de ontwikkeling van tech-gedreven end-to-end diensten, die transparante en eerlijkere royalty’s voor artiesten tot doel hebben. Hun diensten worden gebruikt op festivals, in clubs, op online streaming evenementen en tijdens uitzendingen. Vanaf 2020 faciliteert DJ Monitor ook online transacties, internationale licenties en live streams van evenementen.

AlphaTheta fabriceert en verkoopt producten van Pioneer DJ en bijbehorende merken, inclusief KUVO, een dienst gericht op een eerlijkere distributie van royalty’s aan muzikanten en rechthebbenden wereldwijd. Naarmate KUVO zich verder ontwikkelde, zocht AlphaTheta naar nieuwe manieren om royalty distributie in de muziekindustrie te verbeteren. Deze investering in DJ Monitor onderstreept hun toewijding aan deze zaak. Met dit strategische partnership maken beide bedrijven de weg vrij naar nieuwe synergieën, technologische innovaties en efficiënties om het elektronische muziek-ecosysteem nog beter van dienst te zijn.

Solide systeem

Yuri Dokter, CEO en oprichter van DJ Monitor. Verheugt zich op de samenwerking: “AlphaTheta is de marktleider op het gebied van DJ gear. En DJ Monitor, sinds 2005 pionier op het gebied van club en event monitoring door middel van. Muziekherkenningstechnologie, is inmiddels de de facto standaard geworden voor collectieve beheersorganisaties wereldwijd. Dankzij het aanmoedigen van transparantie door middel van controleerbare data. Met elektronische muziek in het DNA van beide bedrijven zal deze samenwerking. Het meest betrouwbare en solide systeem voortbrengen om inkomsten van elektronische muzikanten te optimaliseren.”

AlphaTheta directeur en CEO, Yoshinori Kataoka, zegt:

“Muziekmakers vormen het hart van de elektronische muziekgemeenschap, dus het is van vitaal belang dat ze fatsoenlijk betaald worden als hun muziek publiekelijk wordt afgespeeld. Eerlijke distributie van royalty’s stelt artiesten in staat om muziek te blijven maken die DJ’s graag draaien en het publiek graag hoort. Wij zijn gepassioneerd om onze technische expertise en wereldwijde bereik in te zetten voor de ondersteuning van muziek creatoren. De samenwerking met DJ Monitor, een bedrijf dat onze visie en vastberadenheid deelt om te zorgen dat artiesten eerlijk worden betaald, voelt voor ons als een logische stap. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken aan de ontwikkeling van KUVO en andere interessante projecten.”

Gedeelde inzichten

Het belangrijkste doel van dit partnership tussen AlphaTheta en DJ Monitor. Is het verzamelen en verbeteren van de muziekdata die op Pioneer DJ hardware wordt gedraaid. Inzichten kunnen vervolgens gedeeld worden met partners uit de muziekindustrie. Om nauwkeurigere uitbetalingen van royalty’s aan muzikanten te verwezenlijken en om clubs een beter inzicht te geven in de muziek. Die op tijdens clubavonden wordt gedraaid. Sinds haar oprichting in 2005 is DJ Monitor koploper in dit veld. Met een keur aan diensten voor clubs en evenementen die de meerwaarde erkennen van professionele muziekrapportage.

Vorig bericht College presenteert sluitende begroting 2023
Volgend artikel Geen volledig inzicht in milieugevolgen methanolfabriek Amsterdam

Nu op WijNoordHolland