Nieuws

AkzoNobels grootste fabriek voor poedercoatings opent in China

Productie is gestart bij de nieuwe poedercoatingsfabriek van AkzoNobel in Changzhou, China.


De faciliteit – een van de grootste in zijn soort ter wereld – bevindt zich op een bestaande locatie en zal helpen om de wereldwijde leiderschapspositie die AkzoNobel heeft in de poedercoatingsmarkt verder te versterken.
De fabriek in Changzhou, die een resultaat is van bijna € 40 miljoen investering, zal een uitgebreid assortiment van Interpon en Resicoat producten leveren om te voldoen aan de groeiende vraag naar meer duurzame coatingsoplossingen. Tot de belangrijkste markten behoren de automobielsector, bouwkundige en algemene industriële sectoren.

“China is voor ons een belangrijke regio en deze nieuwe faciliteit maakt deel uit van de lopende plannen om onze productie- en investeringsstrategie te optimaliseren, op basis van de stijgende vraag,†aldus Ruud Joosten, Chief Operating Officer van AkzoNobel. “Onze passie voor verf blijft de drijvende kracht voor ons om de beste duurzame oplossingen te bieden en tegelijkertijd onze voetafdruk wereldwijd te vergroten om groei te stimuleren.â€

Daniela Vlad, Directeur van AkzoNobels Powder Coatings business:
“Onze poedercoatingsactiviteiten gaan verder dan productie – wij zijn ook gericht op innovatie.”

“Wij blijven dynamische kleuren, afwerkingen en de meest duurzame oplossingen bieden aan onze klanten in China en de rest van de wereld. Met deze nieuwe fabriek kunnen we Changzhou ontwikkelen tot een hub voor de poedercoatingsindustrie in China en meer waarde creëren voor onze klanten door oplossingen op maat aan te biedenâ€, vervolg Daniela Vlad.

AkzoNobel levert poedercoatings aan meer dan 30.000 klanten wereldwijd, die verschillende marktsegmenten bestrijken. De fabriek in Changzhou zal bijna het volledige assortiment produceren en klanten in de hele oostelijke regio van het land bedienen met producten voor huishoudelijke apparaten, architectuur, automotive, meubels, IT, functionele en algemene industriële toepassingen. Het levert ook aan klanten in de automobielsector over het gehele land.

Net als het duurzame karakter van de poedercoatings zelf, is ook de Changzhou-fabriek een demonstratie van AkzoNobels sterke toewijding aan duurzaamheid. Naast het leveren van VOC- en solventvrije producten, maakt de fabriek ook gebruik van geavanceerde technologie zoals een afvalwaterrecyclingsysteem met vacuümvat. Dit helpt bij het volledig recyclen van afvalwater en nul afvalwateruitstoot.

De strategische positie van de site stelt de locatie ook in staat om samen te werken met een van AkzoNobels grootste technologiecentra – gevestigd in Songjiang, Shanghai – die onderzoek doet naar formules en oplossingen, op maat gemaakt voor lokale behoeften.

AkzoNobels poedercoatings worden gebruikt op gebouwen en monumenten over de hele wereld, waaronder La Sagrada Família (Barcelona, Spanje), de Shard (Londen, VK), de Water Cube (Beijing, China) en de Flame Towers (Baku, Azerbeidzjan).

Vorig bericht Continuering samenwerking Yarden Uitvaartorganisatie en Oger Corporate Fashion Statements
Volgend artikel Fabiënne Bakker gaat voor Europees kampioenschap ‘Gastvrouw’

Nu op WijNoordHolland