Nieuws

100 jaar Vereniging van Nederlandse Chemische Industrie 19 oktober op het Amsterdam Science Park

Chemiecluster Amsterdam zet in op circulair.


Amsterdam – De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) bestaat dit jaar 100 jaar. Om dit te vieren organiseert de VNCI dit jaar een serie bijeenkomsten in de zes chemische clusters in Nederland, waaronder Amsterdam. Deze bijeenkomst, waarbij een kijkje achter de schermen wordt gegeven, vindt op 19 oktober plaats op het Amsterdam Science Park.

Deze bijeenkomst wordt gecombineerd met de jaarlijkse ACID: Amsterdam Chemistry Innovation Day. In de ochtend vinden bedrijfsbezoeken plaats, onder andere aan het Shell Research Center, Albe Marle, ChainCraft en Prodock. In de middag wordt een congres georganiseerd op het Amsterdam Science Park.

De VNCI presenteert de roadmap 2050 en Port of Amsterdam werpt een blik in de toekomst over hoe het chemisch cluster er dan uit ziet in Amsterdam. Het onlangs verschenen artikel ´Chemiecluster Amsterdam zet in op circulair´ van de VNCI gaat hier verder op in. Daarnaast presenteren studenten en promovendi hun afstudeer- en promotieonderzoek aan chemische bedrijven uit de regio en het (buiten)land. Een prachtige combinatie van wetenschap, innovatie en gevestigde bedrijven. Deze combinatie wordt verder versterkt door het Amsterdam Chemistry Platform, een samenwerkingsverband tussen Port of Amsterdam en Innovation Lab Chemistry Amsterdam (ILCA). Amsterdam Chemistry Platform staat voor:

  • Het verbinden van de netwerken;
  • Het beschikbaar stellen van research, analyses, studenten en educatie;
  • Het aanbieden van ruimte om te ontwikkelen, aan zowelstart-ups en scale-ups en aan de industrie.

Wie vragen heeft of meer informatie wil over het chemiecluster in Amsterdam, kan contact opnemen met Eva Wijma, Business Development Manager bij ILCA en Port of Amsterdam. Haar e-mail adres is: eva.wijma@portofamsterdam.com

Vorig bericht Buren versterkt German Practice met komst Friederike Henke
Volgend artikel KLM’er Rob Koelewijn uitgeroepen tot ‘Vitality Manager van het Jaar’

Nu op WijNoordHolland