'VOOR 1000 EURO ZEG IK HOE MACHINE WEER WERKT'

Multitubes Wormerveer moet ‘saboteur’ weer in dienst nemen

Multitubes in Wormerweer moet van de kantonrechter een op staande voet ontslagen 'saboteur' weer in dienst nemen.

Multitubes ontsloeg de medewerker dit voorjaar omdat hij een kwalijke rol speelde bij de storing aan een etiketteermachine.

De machine waaraan de man werkte draaide al maanden op halve kracht. Toen Multitubes aankondigde een monteur uit Zwitserland te laten komen om het probleem te verhelpen, wist de medewerker het probleem zelf acuut op te lossen. Gevraagd hoe hij dat gedaan had, weigerde hij dat te onthullen. Hij wilde het geheim wel verklappen, maar dan wilde hij eerst duizend euro van zijn werkgever ontvangen.

Voor Multitubes was deze gang van zaken – sabotage – reden de man op staande voet te ontslaan.?

De kantonrechter oordeelt nu dat het bedrijf zich bij het ontslag niet aan de strenge regels voor ontslag op staand voet heeft gehouden. De rechter vindt ook dat het bedrijf de gestelde sabotage onvoldoende aannemelijk heeft weten te maken. Het bedrijf moet de man weer in dienst nemen op straffe van een dwangsom.

?

?

Instantie
Rechtbank Noord-Holland
Datum uitspraak
24-07-2014
Datum publicatie
19-11-2014?
Zaaknummer
3223420 VV EXPL 14-74
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Kort geding
Inhoudsindicatie

Ontslag op staande voet niet geldig geacht in kort geding, omdat van het feitencomplex dat aan de werknemers als dringende reden is meegedeeld, een deel niet aannemelijk is gemaakt.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl?

Uitspraak

RECHTBANK NOORD-HOLLAND

Afdeling Privaatrecht

Sectie Kanton – locatie Zaanstad

Zaaknr/rolnr.: 3223420 VV EXPL 14-74

Uitspraakdatum: 24 juli 2014

Vonnis in kort geding

De kantonrechter als voorzieningenrechter, rechtdoende in kort geding, heeft het volgende vonnis gewezen in de zaak van:

[Naam eiser], wonende te[plaats],

eisende partij in kort geding

verder ook te noemen: [werknemer]

gemachtigde: mr. L. Scheffer, advocaat te Amsterdam

tegen

de besloten vennootschap Multitubes B.V., gevestigd te Wormerveer

gedaagde partij in kort geding

verder ook te noemen: Multitubes

gemachtigde: mr. D.C. Coppens, advocaat te Amsterdam.

Het procesverloop

1. [werknemer] heeft op de gronden zoals vermeld in de dagvaarding van 8 juli 2014 een voorziening gevorderd. De zaak is behandeld op de zitting van 17 juli 2014, waar [werknemer] is verschenen, bijgestaan door mr. W.D. van Doorn, en waar voor Multitubes is verschenen [A], sales directeur, bijgestaan door mr. Coppens. Partijen hebben hun standpunt op de zitting toegelicht aan de hand van pleitaantekeningen en een verweerschrift. Met het oog op de zitting hebben partijen bij brieven van 11 juli 2014 en 16 juli 2014 nog stukken toegezonden. Na afloop van de zitting is bepaald dat vandaag uitspraak zal worden gedaan.

De feiten

2. [werknemer], geboren [datum], is op 16 april 2007 in dienst getreden bij Multitubes in de functie van inpakker, tegen een salaris van inmiddels ? 2.214,22 bruto per maand.

3. Begin 2014 is er een probleem ontstaan met de etiketteermachine waaraan [werknemer] doorgaans werkzaam was, in die zin dat deze machine voor

Vorig bericht Nieuwe commissarissen bij 3 bedrijven in Noord-Holland (o.a. African Management Services Company B.V., Quby Products B.V.)
Volgend artikel Economisch Forum Noord-Holland Noord stelt zich voor

Nu op WijNoordHolland